Uutiset
Luotu: 31.12.2014 12:30:00 /
Muokattu: 31.12.2014 13:39:35 / Joni Ahola

Kauden 2015 viikkokilpailut starttaa viikolla 2


Hyvää Uutta Vuotta EBK!
 
Tämä viikko vielä sulatellaan kinkkuja, mutta ensi viikosta (2) tärähtää kausi käyntiin:
 
- Tiistaina 6.1. alkaen kello 14:00 Kaisan viikkokilpailut (Loppiainen)
(jatkossa aina normaalisti kello 17:30 alkaen)
- Keskiviikko 7.1. alkaen kello 17:30 Poolin viikkokilpailut
(10-pallolla aloitetaan näillä näkymin ellei toisin ilmoiteta)
- Perjantaina 9.1. alkaen kello 17:00 Karan viikkokilpailut
(tutulla kaavalla tasoituksin treenataan viikonlopun SM-kilpailuihin)
 
 
KAISA
 
Jatkuvat tutulla formaatilla joka tiistai mukaan lukien pisimmän sarjan pottitaistot ja vuodenaikapotit. Kisavetovastuuta pyritään jakamaan niin, että ei Joni "JJ" Jäntin tarvitse vetää yksin niin suurta määrää kisoja kuin aikaisempina kausina. Jukka "Kontsa" Kontio on ainakin lupautunut tulemaan mukaan kisavetorinkiin ja Tuomas "Tube" Komi onkin ollut jo yksi vakiovetelijöistä. Lisääkin saa mukaan tulla. Kauden 2015 kaisaspeksit
 
 
POOL
 
Kauden pääpaino tulee olemaan 10- ja 9-pallossa. Monen toiveesta 8-pallo ei kuulu normisykliin enää vaan sitä pelataan vain silloin tällöin mm. 8-SM tai 8-RG viikoilla tai mikäli saa muuten poikkeuksellisen suurta kysyntää. Kausi alkaa siis vuoroviikoin 10- ja 9-pallolla. Jossain vaiheessa kauden aikana hyvin mahdollisesti myös testataan tai otetaan jopa vakiona käyttöön pallotasoitukset ainakin 10-pallossa. Mikko "Skobe" Kauppisella on tähän selkeä suunnitelma jo olemassa ja toteuttanee jossain vaiheessa. Kauden 2015 poolspeksit.
 
 
KARA
 
Karan kilpailuformaatti jatkuu ainakin toistaiseksi ennallaan viikkokisoissa. Karalla oli kisojen aktiivisuuden näkökulmasta paras vuosi viimeksi ja myös kilpailukaavio on ehtaa priimaa nykysysteemiin rakennettuna. Samalla kaavalla siis mennään. Kauden 2015 karaspeksit.
 
Karassa tulevana viikonloppuna 3.1. pelataan MiniHCP kilpailut ja niihin ei enää montaa paikkaa ole joten halukkaat nopeasti nimeä listalle. Karassa pelataan SM-kilpailut 10.1. Turussa ja niihin olisikin mukava, jos saadaan EBK:lta vahva ja suuri joukkue mukaan! Näytetään Turkulaisilla todellinen seurahenki ja napataan vaikka pari mitalia siinä sivussa. Onhan EBK:lla sentään Karan Suomenmestaruus puolustettavana! 
 
 
PYRAMIDI
 
The Dynamic Pyramidin eli Nevskajan SM-kilpailut pelataan EBK:lla 31.1.-1.2. eli kuukauden päästä. Muuta kilpailutoimintaa ei juurikaan ole divarisarjaa lukuunottamatta, mutta jos halutaan niin pyramidissa on mahdollista palauttaa viikkokilpailut tai pelata jotkut satunnaiset kilpailut esim. torstaisin tai sunnuntaisin tammikuussa. Nykäiskää hihasta Joni Aholaa tai Santeri Saarista. Pyramidipöydän alusverka ja valliverat menevät uusiksi tammikuun aikana. Tuomas Komi suunnittelee asialle sopivan ajankohdan, mutta itse työn tekemiseen kaivataan toki taas talkooapuja ja varsinkin pyramidin aktiivisimmilta toivotaan osallistumisaktiivisuutta, kun aika koittaa tässä muutaman viikon sisään.
 
 
SNOOKER
 
Snookerissa ainakin valliverat ja luultavasti myös alusverka menevät kokonaan uusiksi näillä näkymin tammikuun aikana, mutta ei vaatine yleistä talkooapua ellei erikseen kysytä. Homma hoitunee pääosin Aki Kauppisen, Jussi Tyrkön ja Heikki Nivan toimesta. Kevätkaudella pelataan Snookerissa EBK:n mestaruuskilpailut taas sarjamaisesti, mutta sen aikataulusta lisää lähempänä. Se ja muitakin sarjoja starttaa taas helmikuussa.


Luettu: 2393 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

Skobe
04.01.2015
22:36
  Freimitasurit ovat siinä mielessä hankalat, että ne lisäävät pelattavien freimien määrää ja vieläpä epätasaisesti kaaviossa, joka tekee kisojen viemisestä neljällä pöydällä vaikeaa. Jos freimitasurit toisivat mukanaan (kuten tarkoituskin) lisää porukkaa, kisat venyisivät liian pitkiksi, sillä jo nyt ilman tasureita menevät turhan lähelle puolta yötä monesti. Tuskin kukaan haluaa, että pelattaisiin 4-5 voitoon siten, että jollakulla olisi +2 tasuri ja voittoon vaaditaan kaksi erää. Se muuttaa peliä, i tell you..
Tämän vuoksi harkitaan pallotasureita. Siinä voidaan edelleen pitää voittomäärät samana, mutta samalla antaa tasoitusta. Itse asiassa pelit jopa nopeentuvat. Pallotasurit muuttavat hieman peliä kyllä, mutta niin onhan kasi ja ysipallokin täysin erilaisia pelejä. Tätä pitää miettiä monelta kantilta, haluaako pelaajat aina pelata samoja kahdeksaa pelaajaa vastaan tuttua ja turvallista ysipalloa, vai saada isompia kisoja ja monipuolisempia vastustajia? Mitään ei ole kuitenkaan lyöty lukkoon ja kisaisännälläkin on jatkossa paremmat valtuudet vaikuttaa pelattavaan peliin. Perustelut pallotasureille olivat kuitenkin tuossa ja ihan aiheelliset, ymmärtänette sen. Henkilökohtainen mielipiteeni on ei tasureita, mutta ei myöskään 7 pelaajan kisoja...
Tor
04.01.2015
20:03
  Ei tasureita, lisää treeniä.
Cappe
04.01.2015
05:07
  Samaa mieltä tomin kanssa
Tomip
03.01.2015
19:44
  Tosta pallo tasurista, että se kyllä muuttaa peliä sen verran että ei vastaa "normi" pelitilannetta millään tavoin. Parempi ois freimi tasuri.
JB
31.12.2014
13:45
  Tammikuun alkupuolella määritellään kevään ja koko vuoden kaikkien sarjojen aloitusajankohdat. Mukaan tulee ainakin seuraavat:
- snookermestaruus (sarja keväällä)
- pyramidimestaruus (sarja keväällä)
- karamestaruus (sarja syksyllä)
- poolmestaruus (sarja syksyllä, laji?)
- kaisamestaruus (lauantai syksyllä)

Ehdolla mukaan viime vuotiseen tapaan:
- kaisasarja kevät-syksy
- streittisarja kesäksi
- snooker hcp sarja klubilaisille syksyksi
- super viikkokisaviikonloppuja kaisa/pool ?
- mini HCP kisaviikonloppuja kara ?
- pyramidin divarisarjaa SBIL:n toimesta

Onko ehdotuksia? Ideoita? Pari-kisaa? One-Pockettia? All-aroundia? yms. Toki meillä on Klubin 4v kisat ja vappuriehaa, kesäriehaa kalenterissa mukana.