Uutiset
Luotu: 14.01.2015 23:00:57 /
Muokattu: 14.01.2015 23:03:17 / Mikko Kauppinen

Mestismiehet poolin finaalissa


Poolin viikkokisakausi jatkui 16 pelaajan voimin keskiviikkoiltana Kivenlahden biljardipyhätössä EBK-klubilla. Päivän pelinä pelattiin ysipalloa neljään voittoon kaavion molemmin puolin. Alkukierrosten jymy-yllätys nähtiin kun Jooel Honkasalo piikitti Casper Matikaista lukemin 4-3. EBK:n viikkokisatiedotetta lukuun ottamatta tämä tuskin kuitenkaan rikkoo uutiskynnystä muissa medioissa, sillä sana Jooelin positiivisesta kehityskaaresta on kiirinyt myös muihin toimituksiin. Ainakin tilastojen valossa, voidaan Tomi Piiparisen jäämistä ulos cup-kierroksilta pitää myös yllätyksenä, mutta kun Tomin piikittäjinä toimivat itse tähtipelaaja Jesse ”Jepster” Särkisilta sekä nuori hurrikaani Casper ”Cappe” Matikainen, ei tulos ehkä vaikutakaan niin poikkeukselliselta.

Voittaneiden puolelta kahdeksan pelaajan cupiin selviytyivät Henri Kaksonen, Tuomo Träff, Mikko Kauppinen ja Jesse Särkisilta. Miio Ronkonen kävi Tor Janzonin kanssa tappiopuolen klassikkotaiston, josta riittää kertomista lastenlapsille. Torilla oli paikka ratkaista peli 3-3 tilanteessa edukseen käsipallosta, kun pöydällä oli ainoastaan kaksi palloa. Kuin ihmeen kaupalla ottelua jatkettiin kuitenkin vielä monen monta lyöntiä ja voittajana poistui lopulta divarijyrä Ronkonen. Miion lisäksi jatkoon pääsivät Casper Matikainen, Mikko Auri sekä Pasi Kilpivaara.

Pasi ”Shield” Kilpivaaran ja Mikko ”Skobe” Kauppisen välinen puolivälierä oli tiukkaa vääntöä loppuun asti, mutta Skobe selviytyi maukkaiden vaiheiden jälkeen pöydältä voittajana. Tuomo Träff ja Jesse Särkisilta selvisivät omista koitoksistaan selkeämmin lukemin, eikä Casper Matikainenkaan antanut Henri Kaksoselle kuin kaksi erää.

Cappe jatkoi vahvasti myös semifinaalissa voittamalla Tuomo ”Kultaranne” Träffin puhtaasti 4-0. Mikko Kauppinen sinnitteli Jesse Särkisiltaa vastaan kahden erän arvoisesti, mutta ei mahtanut kovakuntoiselle Jepsterille lopulta mitään.

Tulevana viikonloppuna poolin mestaruussarjaan osallistuvat Casper Matikainen ja Jesse Särkisilta kohtasivat itseoikeutetusti siis illan finaalissa. Jesse oli kuitenkin päivän kovin nimi ja vei finaalia miten tahtoi lyöden taululle nopeassa tahdissa tylyt 4-0 lukemat.


Jackpotissa Tomi Piiparinen aloitti kuivan, mutta Mikko Kauppinen ei. Skobelle jäi itse asiassa varsin hyvä paikka tehdä ysipallo karalta kulmaan, mutta tapahtumaa paikalle saapuneen yleisön tuoman painostavan ilmapiirin vuoksi Skoben lyönti osoittautui täysi tuhnuksi. Potti jätettiin näin ollen kasvamaan. Ensi viikolla on luvassa jo 245 euron suuruinen potti.Luettu: 2297 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

JB
15.01.2015
14:03
  Rankinglistat (ja ap:t) päivitetty
Cappe
15.01.2015
07:51
  Mulla pari ap