Uutiset
Luotu: 11.09.2012 17:57:41 / Joni Jäntti
Muokattu: 11.09.2012 23:10:10 / Joni Jäntti

Altilla 114. perättäinen Kaisan viikkokilpailu päättyi voittoon


Altti meni yksinään johtoon peräkkäin käytyjen viikkokilpailuiden määrässä, lajina Kaisa. 113 perättäistä viikkokilpailua on Winha Vanhasella (Kaisa) ja Mikko Paajasella (Pool). EBK onnittelee Alttia hienosta saavutuksesta, 114 perättäistä Kaisan viikkokilpailua! Samalla esitämme pienen toivomuksen. Älä päätä sarjaa tähän.

Tällä viikolla Kaisaa pelattiin 16 pelaajan voimin. Ulkopuolisia oli edustamassa Jouni Rautakoura, Janne Helanto ja Jyrki Nikitin. Varsin kattava edustus siis. Tähän saattaa vaikuttaa ensi viikonloppuna pelattavat Kaisan RG kisat Hyvinkäällä.

Tällä viikolla Tube maksoi kalavelat JJ:lle viime viikolta. Tube teki 18:sta pisteestä 41:n pisteen pötkön ja voittikin pelin lopulta 60-27. JJ oli pelin alkua lukuunottamatta aivan aseeton.

Kolmannen kierroksen pelissään Kontsa hävisi Winhalle lukemin 60-32. RG:n osalta tämä tarkoitti sitä, että Winha kasvattaa eroaan JJ:hin ja kuroo eroa Kontsaan.

Simo taasen ei yltänyt cupiin asti puhtaalla ja hävisi vielä cupin ensimmäisen pelinkin, joten välimatka eteenpäin kasvaa parilla pisteellä. Peten ja Penan pelit päättyivät tänään kahden pelin jälkeen.

Kilpailun johtajalla kävi pieni lukihärö kesken kisojen ja huusi vahingossa Teuvon ja Helannon pelaamaan kun piti huutaa Tuomo ja Helanto. Tämä peli jouduttiin kuitenkin keskeyttämään, koska virhe huomattiin pelin ollessa vielä käynnissä. Harmillisen tästä teki se, että Teuvo oli juuri työstämässä pötköä kun peli huudettiin poikki. Helanto voitti Tuomon pistein 48-60 ja kun Teuvo voitti oman kolmannen kierroksen pelinsä Simoa vastaan, niin herrat pääsivät pelaamaan oikean vastakkaisen pelinsä, jota Helanto sitten veikin ihan oman tahtonsa mukaan aivan alusta alkaen. Teuvolla jäi aloituskaisa haagien väliin ja Helanto työsti tästä 38 pistettä. Seuraava merkintä taulussa olikin Helannolla 38, jonka jälkeen kolmas merkintä taulussa oli 21 pisteen pötkön turvin 60. Teuvo ei kerennyt tässä pelissä saamaan pistettäkään. Tarkkaan ei tullut laskettua, mutta Helannolla meni parttiin kolme tai neljä lyöntivuoroa.

Täytyy kuitenkin nostaa Teuvon peliä esille ihan sen kehittymisen takia. Teuvo on liittynyt klubiin vasta vuonna 2012 ja ensimmäinen finaalipaikka on jo hankittu viime viikolla. Tällä viikolla Teuvo olisi ollut pelaamassa semiä Alttia vastaan mikäli olisi voittanut Helannon. Hienoa kehitystä siis!

Kärkikolmikon välinen RG-taistelu tasoittuu kun Tuomo putosi kisoista kolmannella kierroksella. Tube, joka on kolmantena, varmisti jo kolmannella kierroksella sen, että pisteitä tulee tästä viikkokilpailusta vähintään viisi, joka riittää Tuomoa vastaan, koska Tuomo ei saanut kun neljä. Altti kakkos sijalla puolestaan hävisi toisen kierroksen pelinsä Jounia vastaan, joten hänellä kolmen kierroksen jälkeen vasta kolme pistettä.

Semifinaalit pelattiin Altin ja Helannon & Tuben ja Jounin välillä. Kumpikin semeistä oli tiukkoja pelejä. Tube voitti Jounin 48-60 ja Altti voitti Helannon 46-60.

Finaalia ei aloteltu ainakaan liian varovaisissa merkeissä. Ei mennyt aikaakaan kun Tube johti Alttia 14-10. Tästä peli kuitenkin rauhottui hieman. Tubelle ei hetkeen tullut pisteitä ja Altti jatkoi pisteiden tekoa. Kymmenen minuuttia pelattu ja peli Altille 14-23. Tube kuitenkin sai pelinsä taas auki ja kavensi tilanteeksi 20-23. Altilla näyttäisi olevan pienoinen hallinta pelistä. Vartti pelattu ja tilanne 20-39. 20 minuuttia pelattu. Tilanteesta 20-55 Tube täräytti nätin Kaisan yli keskelle ja kavensi tilanteeksi 32-55. Juuri kun 25 minuuttia tuli täyteen, Altti pamautti Kaisan kulmaan ja pelin poikki.

Mielenkiintoinen havainto tuli tehtyä kisoja seuratessa aitiopaikalta. Viime viikolla Altti pelasi ilman silmälaseja ja lähti kahdesta kassalle. Tällä viikolla sama homma, pelasi ilman laseja ja finaalissa. Lieneekö laseilla sittenkään ollut niin suurta merkitystä?

 Luettu: 1922 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

JB
12.09.2012
16:04
  Rankinglista päivitetty myös. Eikä hätää, Altti lupasi käydä 500 kaisan viikkokisaa putkeen.
JJ
12.09.2012
08:36
  Näinhän tuo on, mutta aina täytyy jotain spekuloitavaa löytää ;-)
Altti
11.09.2012
23:15
  Lasit on enempi henkinen juttu, kun on käyttänyt muutaman vuoden pelatessa laseja, ja joutuu pelaamaan ilman niin menee hetki ennen kuin näkee pallot pyöreinä ja oikeassa paikassa.