Uutiset
Luotu: 31.03.2015 00:13:48 /
Muokattu: 08.04.2015 01:19:29 / Joni Ahola

Klubin Kaisasarja II starttaa pääsiäisen jälkeen - ilmoittautumiset ti.7.4. mennessä


Klubin Kaisasarja II starttaa huhtikuussa heti pääsiäisen jälkeen. Turnaus ratkaistaan kaikki kaikkia- vastaan kaavalla joka sisältää runkosarjan ja playoffit. Sarja on tarkoitettu kaikille klubin pelaajille ja tarkoitus on pelata väljällä puolen vuoden mittaisella aikataululla (huhti-loka noin suurin piirtein). Ilmoittautumiset tiistaihin 7.4.2015 kello 17:30 mennessä. Arvonnat suoritetaan klubilla kaisan viikkokilpailujen yhteydessä. Tarkemmat aikataulutukset koko sarjasta tehdään arvonnan jälkeen.

Sarjan jokaisessa ottelussa pelataan kaksi kaisaerää. Mikäli ottelu päättyy 2-0, saa voittaja 3 pistettä ja häviäjä 0 pistettä. Mikäli erät menee 1-1, tulee rankkarikilpailu jossa molemmat ampuvat rankkareita viisi lyöntivuoroa (uusi teikkaus). Kumpi saa enemmän pisteitä viidellä lyöntivuorolla rankkareista - saa ylimääräisen pisteen (sudden death optio).

Sarjan osallistumismaksu on 20e ja lisäksi jokaisesta ottelusta aina erätappion kärsinyt pelaaja maksaa 2e pottiin.  Kaikki pelaajat pelaavat yhdessä lohkossa kaikki kaikkia vastaan vapaassa järjestyksessä.

Ilmoittautuneet: http://www.espoonbiljardikerho.com/Registered.php?id=76Luettu: 1255 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

JJ
07.04.2015
19:00
  Arto mukaan
Panu
07.04.2015
10:25
  Ymmärrän hyvin sarjan idean ja perustelut, eikä tarkoitukseni ollut varsinaisesti kritisoida, vaan enemmänkin herättää ajatuksia.
Mielestäni on aivan loistava juttu, että meillä pelataan näitä sarjoja. Varsinkin itselle, miksei myös muille, kisapelikokemukset on enemmän kuin tervetullutta. On kuitenkin aivan eri asia pelata jostain päämäärästä, kuin vain "huitoa menemään". Ja tähän väliin on mielestäni myös hyvä muistaa antaa kiitokset PJ:lle sekä muulle työryhmälle, sillä eivät nämä sarjat jne. itsestään järjesty eikä pyöri.
Henkilökohtaisesti puhun tasoituksien puolesta sen takia, että kun pääsee oikeasti taistelemaan huippupelaajiakin vastaan voitosta, niin siinä pääsee oma paineensietokyky oikeasti puntariin ja sitä kautta myös kehittymään. Ymmärän kuitenkin myös, että tasoitukset tuovat omia haasteita mukanaan.
Mutta kaiken kaikkiaan ei muuta kuin Kaisaa kulmaan ja paljon nakkeja kaikille!
Altti
07.04.2015
09:04
  Minäkin viime vuonna kritisoin tuota lisämäksua, mutta se on oikeastaan ainoa tapa varmistaa että peliparille muutoin merkityksettömät pelit pelataan toissaan.
tuomo
07.04.2015
07:20
  tuomo mukaan
JB
07.04.2015
02:41
  15 nimeä on tällä hetkellä mukana sarjassa. Se on ihan hyvä määrä tälle kaisasarjalle sekin, koska se oli suurin piirtein se arvioitu pelaajamäärä viime vuonna, kun ensimmäisen kerran sarjaa ideoitiin.

Minulla ei ole mitään mainittua HCP-järjestelmää vastaan (tasoituksia siis), mutta ideahan sarjalla on ollut saada pelaajille mahdollisimman monta "kilpapeliä" alle mikä ei ole verrattavissa, jos sarjassa on tasoitukset. Ja jotta kilpapelifiilikset pysyvät sarjassa loppuun asti jatkopaikkansa varmistaneilla ja jatkopaikkansa menettäneillä - laitettiin sarjaan tämä 2e pelimaksulogiikka.

Sarjan alkuperäisen idean logiikkaa:

a) 15 pelaajalla sarjassa tulee yhteensä jo lohkovaiheessa 105 ottelua. Jokaisesta ottelusta tulee 4e pottiin mikä tarkoittaa 420e, keskimäärin siis 15 pelaajalle jaettuna 28 euroa per pelaaja. Toki summa jakautuu niin, että heikommin pärjänneet tulevat maksamaan enemmän, mutta keskimäärin summa on sama kuin mestaruussarjassa.

b) 15 pelaajalla jokaiselle tulee 14 ottelua joka on lohkovaiheessa 2x määrä mm. pyramidimestaruussarjaan. Sarja myös kestää 2x kauemmin joten on ihan ok, että siinä voi näin myös tulla suuremmat osallistumiskulut. Maksimikulut on toki 20+56=76 euroa, jos häviää 15 sarjassa kaikki 28 peliä (=14 ottelua 0-2). Suhteessa lyhyempiin ja pienempiin sarjoihin joissa on 30e kiinteä maksu, se on kuitenkin aika linjassa, eikös?

c) Toki lohkovaiheessa paremmin pärjänneet maksavat vähemmän kuin heikosti pärjänneet. Tämähän tässä "Monien puolesta" kismittää varmasti ajatuksena. Kustannukset on kuitenkin jaettu osiin eli kustannukset eivät tässä turnauksessa tule köntässä. Koko potti kerätään os.maksuista joten os.maksu pitäisi olla 48e jotta os.kulut olisivat tasan kaikille (ja saataisiin siis yhtä suuri potti aikaiseksi). Päästäänkö 15 pelaajaan jos os.maksu olisi 50 euroa - en tiedä. Epäilen. Ja jos vielä lasketaan erotuksena maksimitappiot - keskimääräiset kulut (=76e-48e) = 28 euroa. Kuuden kuukauden sarjasta täysin voitoitta pelaava pelaaja kärsii 28 euroa suuremmat tappiot kuin keskikastin pelaaja (joka pääsee käytännössä vielä jatkoon). Onko se siis liikaa näin pitkältä sarjalta oikeasti vai ärsyttääkö vain tämä logiikka pelaajia jotka eivät käytännössä koskaan pääse rahoille eivätkä osaa ajatella näitä otteluita "kilpapeleinä" (=harjoitusotteluina RG-kisoja varten)?

d) Ja totta kai tässä on ideana juuri se että pottiin saadaan mahdollisimman helposti kerättyä euroja, mutta kohtuu kuluin silti. Sarjassahan halutaan olevan tietenkin parhaat ja aktiivisimmat kaisapelaajat mukana jotka joko eurokuvat silmissä yrittävät voittaa potin itselleen tai kaipaavat paljon kisapelejä alleen. 15 pelaajalla pelimaksut + os.maksut 20x 15 = 300e tarkoittaa potille 720e + jatkopelimaksut. Ei sekään vielä ihmeitä tee monen mielestä, jotka ovat tottuneet voittamaan, mutta on se kuitenkin houkutus - ei kuitenkaan pääsyy, muutenhan summat olisi suurempia. Pääsyyhän 2e os.maksuun on se, että jokaisella ottelulla on joku merkitys, varsinkin isossa sarjassa. Jos jatkopaikka on saletissa tai se on mennyt, niin herkästi pelejä pelaillaan sen jälkeen puolivaloilla, jos edes pelataan ja sarjassa pelit/lohkosijat vääristyvät. Edes 2e ei välttämättä vaikuta näihin, siksi viime vuonnakin oli sanktiot pelaamattomista otteluista. Toki sanktiot on kovempia, mutta niiden perääminen on myös oma vaivansa niin kuin minkä tahansa os.maksun/kk-maksun/sarjamaksun kerääminen, kun niiden maksaminen tuntuu olevan monelle yhdentekevä mikä tahansa eräpäivä on mainittuna.

Siinä lähinnä perusteluita minun näkökulmasta, mutta jos joku on kovasti eri mieltä niin avautukoon tähän. Ymmärrän Panun tai "Monien puolesta" kommentit ja totta kai asialle tehdään muutos, jos valtaosa näin haluaa. Tämä järjestelmä on omasta ymmärryksestäni kuitenkin enemmistön mielestä juuri paras logiikka joten muokkaaminen voi aiheuttaa pelaajamäärän vähenemisen. Lyödään homma lukkoon joka tapauksessa vielä tänään 7.4.2015 eli kertokaa lisää mielipiteitä - muuten oletan nykyisen olevan enemmistön mieleen. Ja niin kuin sanoin, niin en vastusta myöskään tasoituksia, mutta jos sarja on tarkoitus aloittaa tänään/huomenna. niin ottaisin tasoitukset mahdollisesti mukaan tulevaisuudessa. Niissä on omat hyvät puolensa ja tuovat paljon lisämielenkiintoa omalta osin ja sitä kautta pelaajamäärät voivat nousta hyvinkin. Mutta tasoituksissa on myös varjopuolensa riippuen näkökulmasta (moni muistaa kaisan tasoitukselliset viikkokisat Biljardi Espoosta joita kokeiltiin yhden vuoden).

Muokannut: Joni Ahola, 07.04.2015 02:41:33
Panu
06.04.2015
06:02
  Mun mielestä pelisysteemi [kaksi erää + (mahdolliset rankkarit)] on todella loistava. Pelistä tulee kisafiilis.
Sarjan maksuista kyllä kieltämättä tulee itsellekin hieman sellainen olo, että otetaan rahat em. turisteilta pois, joka ei
varmastikaan ole tarkoitus, vaan saada yksittäisiin peleihin pieni lisä buusti.
Itse toivoisin, että sarjaan saadaan mahdollisimman monta pelaajaa, koska minä poika se tykkään pelata Kaisaa....
Voisiko esim. jonkin sortin HCP -järjestelmää harkita?

Terv. Uneton (turisti) Seatl...eikun siis Kivenlahdesta

Ps. Mitä tykkäsitte sulkumerkkien (varsinkin alussa) käytöstä?
Monien puolesta
05.04.2015
18:40
  Kaisasarja tulee liian kalliiksi, 20+40 = 60 euroa turisteilta.
JB
31.03.2015
00:32
  11 nimeä on listalla mukana tällä hetkellä. Viime vuonna tähän sarjaan osallistui 18 pelaajaa.