Uutiset
Luotu: 10.06.2015 22:48:35 /
Muokattu: 10.06.2015 22:50:34 / Mikko Kauppinen

Poolissa kevätkauden jännittävät loppuratkaisut


Oli kaunis keväinen päivä Espoon kehänvarren golfkentällä. Pilvenhattarat tanssahtelivat iloisesti muuten tyynellä taivaalla Keravalaisen angstirapin tahtiin. Jesse Särkisilta oli juuri suorittamassa ratkaisevaa puttiaan kierroksella, jonka yhteistulokseksi oli tuleman 62 lyöntiä. Samalla ratkaisevalla hetkellä Jepsterin taskussa värisi. Jessen ensimmäinen arvaus värisevän laitteen alkuperästä osoittautui vääräksi, sillä kysymys oli puhelimesta. Älypuhelimesta. Gämpläyspiireissä ainoastaan nimimerkillä J-P tunnettu Jessen rahoittaja siellä kirjoitteli. J-P:n viesti oli yksiselitteisen selkeä:”EBK:n poolin viikkokisojen kevätpotti ratkeaa tänään ja sinulla on mahdollisuus yltää kakkospaikalle ja ansaita vihdoin rahaa kaikkien näiden tappiollisten rahoitusvuosien jälkeen.” Ainoastaan putteri, griinihaarukka, mailatuherrin, caddie sekä piikkareiden jäljet viheriöllä jäivät jälkeen kun Jepsterin Volvon takavalot siinsivät jo kaukaisuudessa.

Kevätkauden viimeisten poolin viikkokisojen alkuasetelmat olivat kutkuttavat, sillä niin Jesse Särkisilta, Casper Matikainen kuin Mikko Kauppinenkin taistelivat vielä kevätpotin kakkospaikasta. Piste-ero kaverusten välillä oli niin pieni, että käytännössä kisoissa parhaiten pärjännyt tulee viemään kakkossijan oikeuttamat 50 euroa. Tomi Piiparinen oli jo varmistanut voittonsa ennen illan tiimellyksiä.

Klubille kymppipallon parissa tiimeltämään saapuikin kaiken kaikkiaan 11 taistelijaa, joiden joukossa nähtiin myös Jesse Huttunen. Huttusen tarkkaan harkitut, silmiä hivelevät hiivittelylyönnit tuottivat voitot Tommi Fredrikssonista ja Jooel Honkasalosta. Mikko Kauppinen kuitenkin piikitti Jesseä 4-2, joten Jesse Jameksen oli haettava vauhtia kaavion vasemmalta laidalta. Voittaneiden puolelta jatkoon selvisivät kevätpottia ajatellen kutkuttavasti Mikko Kauppinen sekä Jesse Särkisilta.

Casper Matikaisen ja Jesse Huttusen selvittyä myös semifinaaleihin, paikalla ollut yleisö totesi kevätpotin kakkossijan kohtalon ratkeavan jännittävästi vasta loppumetreillä. Ensimmäiset tuuppaukset ratkaisua kohti nähtiin Casper ”Cappe” Matikaisen ja Mikko ”Skobe” Kauppisen välillä. Skobe oli tällä kertaa lyömätön, pelattuaan lähes täydellisen pelin ja vietyä voiton selvästi 4-0. Toinen semifinaali oli kahden Jessen kohtaaminen. Jesseistä kovempi oli tällä kertaa Särkisilta, joka hoiti homman lukemin 4-2. Ottelun päätyttyä paikalla ollut yleisö oppi muutaman uuden tamperelaisen voimasanan.

Finaalissa Jepster meni jo 2-0 johtoon päästämättä Skobea pussitustouhuihin. Skobe onnistui kuitenkin nappaamaan pari erää vielä kuilun partaalla, mutta helppo virhe kostautui lopulta ja Jepster vei isoimman potin lukemin 4-2.

Jackpot arvonta ei taaskaan herättänyt suuria tunteita, sillä osallistujien vähäisestä määrästä johtuen, jackpotissa arvottiin kolikolla vain ensimmäinen suorittaja. Aivan oikein arvon koti-Sherlockit, vain kaksi kokelasta osallistui koitokseen. Pauli Wigeliuksen ja Tomi Piiparisen yritykset kuihtuivat alkumetreillä ja kevään aikana kaltoin kohdeltu potti jää kesäksi kasvamaan.Luettu: 766 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

JB
11.06.2015
02:47
  Rankinglistat päivitetty. Kevätpotti päättyi Tomi Piiparisen voittoon (52,5p). Toisesta sijasta piti kiinni yhdeksännen kauden viikkokisan voittanut Jesse Särkisilta (42,5). Kolmas sija meni Mikko Kauppiselle (38,5). Poolin osalta alkaa nyt kesätauko ja viikkokisat palaavat tositoimiin keskiviikkona 12.8.