Uutiset
Luotu: 14.02.2016 22:08:28 /
Muokattu: 14.02.2016 22:36:42 / Joni Ahola

EBK:n rankingpisteet kaudella 2016


EBK:n Kokonaisranking = Espoon Biljardikerhon Total Ranking = The Most Valuable Player = Kauden/vuoden paras pelaaja joka on kerännyt eniten Rankingpisteitä EBK:kilpailuista.

Vuosina 1991-2005 EBK:n kokonaisrankingin voitto on määritelty kaikista EBK:n kilpailuista mukaanlukien viikkokilpailut ja kaikki yksittäiset viikonloppukilpailut (Espoon avoimet, Keilakisat, 8-mestaruudet, kaisamestaruudet yms.) ja sen perusteella on tehty tuo kuuluisa EBK Ranking taulu kullekin vuodelle (nähtävissä klubin eteisen seinällä kaikki vuodet).

Vuodesta 2006 alkaen (Biljardi Espoon ajalta) tämä EBK:n kokonaisrankingin kategoria on laskettu hieman eri lailla, kun Poolin viikkokilpailut alkoivat vakiintuneesti pyörimään EBK:n ohjelmassa. Pisteitä on jaettu viikkokilpailuista ja kerhon mestaruuskilpailuista. Tosin EBK:n historiassa pisteitä ei ole koskaan jaettu Snookerin mestaruuskilpailuista eikä yksittäisistä pyramidin kk-kilpailuista viikkokilpailujen loputtua vuonna 2014.

Vuodesta 2016 alkaen tälle kokonaisrankingin tittelille on ensimmäistä kertaa määritelty rahallinen palkinto (n. 10-15% jokaisesta lajista EBK:n kokonaisrankingin voittajalle). Tämä on toistaiseksi vielä hieman epämääräinen määrä ja tarkemmin tuo kokonaisrankingin voittajan potti määritellään EBK:n hallituksen toimesta vuoden 2016 aikana sopivasti niin että se istuu reilusti palkintojen raameihin aiheuttamatta mitään sen suurempaa epäoikeudenmukaisuutta. Nyt kun tästä tittelistä ensimmäisen kerran saa palkintorahaa, on siihen kuitenkin määriteltävä selkeät säännöt kuinka pisteitä jaetaan.

Kaudelle 2016 Karan RG-pisteitä hieman muokattiin suuremmaksi vastaamaan lähemmin Poolin ja Kaisan pisteitä. Eli rankingpisteitä jaetaan käytännössä sitä enempi mitä on osallistujia/pelejä kilpailun aikana. EBK:n hallitus (tai miksei koko EBK:n jäsenistö) käsittelee asiaa tämän kevään aikana ja tarvittaessa myös takautuvasti muutetaan jonkun sarjan rankingpisteet niin, että ne ovat varmasti reiluja keskenään.

EBK:n omia Rankingpisteitä jaetaan seuraavista kilpailuista vuoden 2016 aikana:
- Kaisan viikkokilpailut
- Poolin viikkokilpailut
- Karan viikkokilpailut
- Kaisamestaruus
- Poolmestaruus
- Karamestaruus
- Pyramidimestaruus
- Snookermestaruus


Mikäli kommentteja/ehdotuksia tähän niin vielä on aikaa vaikuttaa, koska kausi 2016 on vasta alussa ja tarkoitus on, että EBK:n kokonaisranking määritellään mahdollisimman reilusti, mutta kuitenkin niin, että ihan koko historiaa ei unohdettaisi eli pyritään kuitenkin pitämään kauden pisteet vertailukelpoisina edelliskausiin nähden (niin paljon kuin mahdollista ja maalaisjärkeä käyttäen, rankingpisteet ei ole tähänkään mennessä olleet ihan vertailukelpoisina koko aikaa)

Ja edelleenkin pidetään siitä kiinni, että näihin kaikkiin EBK:n rankingin palkintopottien saamisiin on tietyt määritykset:

EBK:n kokonaisranking palkinto/palkinnot = vain EBK:n tai Klubin jäsenille
EBK:n kaisa-/pool-/karanrankingin palkinto/palkinnot = vain EBK:n tai Klubin jäsenille
EBK:n kaisa-/poolvuodenaikapottien palkinto/palkinnot = kaikilleLuettu: 715 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti: