Uutiset
Luotu: 07.04.2016 00:42:54 /
Muokattu: 07.04.2016 00:45:28 / Mikko Kauppinen

Poolin viikkokisoissa värikäs iltama


Klubilla vietettiin keskiviikkoisena iltana jälleen varsinaista biljardin riemujuhlaa, kun 17 luun kovaa mittelijää otti osaa poolin viikkokilpailuihin. Mittelijöiden joukossa oli riemastuttavasti mukana tällä kertaa myös mittelijätär, sillä Kati Waris päätti aloittaa kilpauransa suoraan huipulta. Kati piinasikin Pasi Kilpivaaraa hienosti heti ensimmäisessä pelissään. Pasi puristi kuitenkin rutiinilla viimeiset ratkaisevat pallot, mutta vasta kontrassa. Toisessa pelissään Kati nappasi erän Mikko ”Skobe” Kauppiselta, mutta siihen urakka tällä kertaa jäi Skoben viedessä ottelun lopulta 4-2.

Pelien tiimellyksessä seurattiin myös toisia tasokkaita poolkilpailuja videotykin heijastamana, sillä Itävallassa miteltiin kymppipallon Euroopan mestaruusmitaleista. Samalla kun Marika Poikkijoki, Petri Makkonen sekä Jouni Tähti napsivat mitaleita Itävallassa, EBK:n klubilla herrat Piiparinen, Komi, Grahn ja Virtanen selviytyivät puolivälieriin voittaneiden puolelta. Piikkipuolelta jatkoon ylsivät Pasi Kilpivaara, Mikko Kauppinen, Joonas Castrén ja Jooel Honkasalo.

Kvartsitseissa ei suurta dramatiikkaa nähty kun Kauppinen, Kilpivaara, Grahn ja Virtanen voittivat ottelunsa ilman ahdistavia kontravääntöjä. The Shield ja Skobe kohtasivat ensimmäisessä semifinaalissa. Perinteisesti tasaväkisesti mittelevästä kaksikosta Mikko pääsi yllättämään Pasin lukemin 4-1 ja eteni näin finaaliin. Toinen semifinaali oli sen sijaan täynnä mielenkiintoisia käänteitä ja väänteitä. Eräänkin kerran ysimollukka odotteli aivan pussin suulla noutajaansa kiven ollessa täysin maskissa ja kaverusten siirrellessä muita mollukoita kuin shakkipelissa konsanaan. Kontrassa Miika Virtanen sai paikan putsata pöytä, mutta toiseksi viimeinen päälleveto jäi vajaaksi, eikä restilyönti enää onnistunut. Näin huippuvireinen Henry Grahn vei lopulta voiton.

Mikko Kauppinen sai näin kaipaamansa revanssin Henry Grahnista, olihan ”HG” voittanut Skoben jo kertaalleen illan aikana kontrassa. Epävirallisten tilastojen mukaan kaksikon kaikki aikaisemmat kohtaamiset ovat päättyneet vasta kontrassa. Ja eipä finaali jättänyt tilastonikkareita tälläkään kertaa kylmäksi. Kauppinen pääsi ratkaisuerässä ensimmäisenä yrittämään ihan tosissaan katkaisua, eikä erehtynyt pöydän tyhjennyksessä. Skobelle näin ollen kauden kolmas voitto. Finaali oli Henry Grahnille kauden kolmas.Luettu: 743 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

JB
07.04.2016
16:37
  Rankinglistat päivitetty.
Miika
07.04.2016
10:02
  Hyvä Mikko & HG!
Pauli
07.04.2016
09:55
  Hyvä skobe ja kati.
Skobe
07.04.2016
00:46
  Tasoitukset / aloituspartit
Juhani Lampi 1
Pauli Wigelius 1
Tuomo Träff 0 1
Tomi Piiparinen -1 1
Miika Virtanen 0
Pasi Kilpivaara 0
Mikko Paajanen 0
Henry Grahn 0
Mikko Kauppinen 0 1
Joonas Castrén 1
Lauri Kankkunen 1
Tor Janzon 1
Jooel Honkasalo 0
Kati Waris 1
Tuomas Komi 0 1
Tommi Fredriksson 1
Mikko Ranta 1