Uutiset
Luotu: 27.10.2012 19:48:12 / Joni Ahola
Muokattu: 27.10.2012 21:11:59 / Joni Ahola

The Free Pyramidin HCP Open keräsi mukaansa 16 pelaajaa.


Suomen Pyramidihistorian toinen tasoituskilpailu järjestettiin tänä syksynä Espoossa EBK:n järjestämänä turnauksena. Viime vuonna koko homman aloitti Hyvinkään Biljardikerho ja nyt vuorossa ollut kilpailu pelattiin hieman eri formaatilla. Lajina oli tuttuun tapaan The Free Pyramid eli meille suomalaisille tutummalla nimellä Amerikanka. Eroista suurin oli, että jokaisen ottelun erä pelattiin 16 palloon ja erän välissä pakat tehtiin straightpoolista tuttua sääntöä hyväksi käyttäen eli kahden pallon ollessa pöydällä jäljellä, tehtiin uusi pakka ilman kärkipalloa. Jokainen ottelu pelattiin kahteen voittoon ja koska kyseessä oli tasoituskilpailu niin jokaiselle pelaajalle määritellään erikseen etuannin suuruus (HCP).

Osallistujat ilmoittautumisjärjestyksessä: (suluissa pallotasoituksen suuruus montako palloa pelaaja saa eriä kohti eteen):
Joni Ahola (0)
Santeri Saarinen (0)
Matti Hämäläinen (8)
Oleksiy Zhukov (7)
Tero Parikka (6)
Ari Saarinen (7)
Jarmo Tainio (6)
Timo Muhonen (2)
Alex Magzhanov (0)
Andrei Korobeinikov (8)
Valtteri Meronen(6)
Risto Ahola (4)
Petteri Lehto (6)
Jukka Kontio (6)
Joni Jäntti (7)
Tuomas Komi (4)

Kisoissa ennakkoon pienimmän HCP lukemat annettiin Joni Aholalle, Santeri Saariselle ja Alex Magzhanoville jotka kaikki lähtivät nollista. Etuannit muiden pelaajien osalta ainakin olivat riittävät sillä kukaan nollan mies ei selvinnyt kahdeksan parhaan joukkoon asti. Semifinaaleihin asti kaikkein tehokkaimmin pelasi Helsingin Oleksiy Zhukov (7) joka ei antanut kolmessa ensimmäisessä ottelussaan vastustajilleen erääkään. Toinen puhtaalla cupiin pelannut oli Espoon Tuomas Komi (4) joka pelasi hyvällä itseluottamuksella vahvasti neljän parhaan joukkoon asti. Hävinneiden puolelta pitkän päivätyön jo cupiin asti pelannut Risto Ahola (4) hävisi ensimmäisen pelin juuri Zhukoville ja joutui tämän jälkeen pelaamaan neljä ottelua perätysten - kukistamalla vastustajansa kaikki vuoron perään. Neljäs semifinalisti oli Timo Muhonen (2) joka myös pelasi tiukkoja otteluja läpi läpi turnauksen.

Semifinaaleissa todettiin, että tasoitukset olivat pelien tuloksiin nähden ihan kohdallaan sillä valtaosa pelien eristä oli todella tiukkoja ja kovin montaa murskaerää ei nähty.

Semifinaalissa Oleksiy Zhukov jatkoi hienoja otteitaan ja selvitti tiensä finaaliin asti voittamalla Timo Muhosen suoraan kahdessa, mutta tiukassa erässä. Toinen semifinaali oli Tuomas Komin ja Risto Aholan välien selvittelyä. Pidempi tauko oli vienyt Tubelta hieman terää, mutta silti hän nakutteli välillä todella takuuvarmasti palloja pussiin. Ripa sen sijaan jatkoi tehokasta työskentelyään, vaikka välillä epävarmuus näkyi lyönneissä, kykeni hän silti voittoon viemällä itsensä finaaliin lukemin 2-1.

Finaalissa Risto Ahola sai Oleksiy Zhukovilta nyt ensimmäisen kierroksen tappiosta revanssin ja pystyikin heti ottelun ensimmäisessä erässä aiheuttamaan Zhukoville kisojen ensimmäisen erätappion todella tiukalla 16-14 voitolla. Zhukov johti ennen Ripan viiden pallon lopetussarjaa 14-11, mutta niin vain Ripa hajotti upeasti sarjansa aikana pakan ja painoi pallot loppuun asti. Toisessa erässä Ripa pääsi koittamaan parttia pariin kertaan, mutta ei onnistunut ja Olex sai vietyä erän niukimmin mahdollisimmin tavoin 16-15. Kontraerässä Olex (7) aloitti vahvemmin ja nousi jo pelissä 12-6 johtoon. Ripa (4) pystyi tästä kaventamaan seuraavaksi pallolla 12-7, mutta ei enempää. Olex painaa tämän jälkeen ensin yhden taidokkaasti säkkiin ja toinen menee superkäkäzägällä ja 14-7 johtoon. Ripa ei tästä lannistunut vaan onnistui ensin tekemään kaksi kohdepalloa kaventaen 14-9 ja sitten kavennus 14-11 kahdella kohdepallolla joista toinen upposi ohi lyönnin jälkeen tuurilla kolmesta kulmaan. Tuurit kontrassa 1-1 ja tässä kohtaa tehtiin taas uusi pakka ja taistelu jatkui seiftitaistelulla ja parilla koitoksella ilman tulosparannusta. Pallot pysyi puolittain nihkeästi valleissa ja pakassa läjässä ja tunne oli jännityksen huumaava jossa Ripakin saa virhepisteen ja pelitilanne 14-10. Zhukoville avautuu tämän jälkeen loistopaikka ja tekee tästä ensin helpohkon kohdepallon kulmaan, mutta epäonnistuu keskipussiin yritetyssä kohdepallossa. Johto kuitenkin 15-10 ja Olex Zhukov lähellä turnauksen voittoa. Ja hän käyttää tämän hyväksi ja voittaa kontraerän 16-10 ja koko ottelun 2-1. Upea voitto Oleksiy Zhukoville ja uran ensimmäinen voitto!

Kaavio

Lopputulokset:
1. Oleksiy Zhukov (7) HBK
2. Risto Ahola (4) EBK
3.-4. Timo Muhonen (2) EBK
3.-4. Tuomas Komi (4) EBK
5.-8. Valtteri Meronen (6) PVK
5.-8. Petteri Lehto (6) EBK
7.-8. Jukka Kontio (6) EBK
7.-8. Tero Parikka (6) HyvBK
9.-12. Joni Ahola (0) EBK
9.-12. Jarmo Tainio (6) PVK
9.-12. Joni Jäntti (7) EBK
9.-12. Ari Saarinen (7) EBK
13.-16. Matti Hämäläinen (8) PVK
13.-16. Santeri Saarinen (0) EBK
13.-16. Andrei Korobeinikov (8) HBK
13.-16. Alex Magzhanov (0) EBK


Oleksiy Zhukov oli todella iloinen uransa toistaiseksi parhaasta saavutuksesta. Tulihan siinä vielä 320 tikkaria mukaan matkaevääksi.

Kiitoksia kaikille osallistuneille hienosta turnauksesta. Ottelut kesti n. 45-60min ja koko turnaus 9 tuntia (12:00-21:00) kun pelattiin neljällä pöydällä.Luettu: 2149 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

outlet
19.12.2012
04:37
  jVmzBFl Buy ha ha ha
WJ
28.10.2012
10:34
  onnittelut Tsuukkoville, ja papparipalle. muutenkin hyväntuntuinen formaatti ja seuraavan kerran ku nää vedetään espoossa niin meigä messissä 99,6% varmuudella.