Uutiset
Luotu: 25.08.2016 23:00:00 /
Muokattu: 26.08.2016 00:55:40 / Joni Ahola

Heikki Niva ja Sheffieldin Snooker akatemia


Kirjoittaja: Heikki "Haba" Niva

Matka kohti Star snooker akatemiaa Sheffieldiin alkoi perjantaina 5. elokuuta aamulla kuuden korvilla. Lento- ja junamatka sujuivat nukkuen ja perillä Sheffieldin asemalla oltiin ajallaan 12:10 paikallista aikaa (-2h Suomeen). Luulin että minua ei tulla hakemaan vaan taksi tai bussi oli otettava, mutta päätin hyvän ilman vuoksi tehdä matkan kävellen. Matkaa oli 5,5 km joka ei nyt niin paha ollut ajatuksena, mutta en tiennyt itse akatemian olevan kukkulan päällä joka teki matkasta aika fyysisen. No perille päästiin 1,5h kävelyn jälkeen. Keith Warren, paikan omistaja, otti minut hyvin vastaan ja kertoikin olleensa asemalla vastassa tosin 30min myöhässä... No mut se siitä…

Pelipaikoilla oli silloin viitisen pelaajaa ja kaikki tulivat heti tervehtimään rehdisti. Noin 2-3 tuntia tein omaa treeniä jotta sain tuntumaa pöytiin ja tuon jälkeen n. kuuden maissa lähdettiin kämpille. Akatemia omistaa kaksi rivitaloasuntoa joihin mahtuu kuusi asumaan yhtä aikaa. Asunnoista ei moitetta, vaikkakin "kokkikolmoset" siellä sotkeneet keittiötä vähän menemään ja kokolattiamatto Brittiläiseen tyyliin peitti lähes koko asunnon.

Pelaajat asuivat asunnoissa vaihtelevasti. Joku oli asunut jo 10kk, osa asui maanantaista torstaihin ja menivät kotiin aina viikonlopuksi. Osa vastaavasti niin kuin minä, eli viikon tai jopa kuukauden mittaiselle treenileirille silloin tällöin. Esimerkiksi Thaimaan ja Kiinan ammattilaisia tuli yleensä aina, kuten myös nytkin, 4-5 päivää ennen kilpailuja akatemialle valmistautumaan ja sieltä sitten kisoihin kuten nyt esim. Paul Hunter Classiciin.


Heikki Niva Sheffieldin Snooker Akatemiassa

Ensimmäinen viikko meni täysin samalla kaavalla joka päivä. Heräilin kahdeksalta, suihku, puuroa ja akatemialle kyydillä 9:15. "Politiikka" kaikilla oli se, että aamulla vedettiin 2-3 tuntia yksinharjoittelua ja alakerran ruokalan lounaan jälkeen ruvettiin sitten pelaamaan. Vastustajia vaihdeltiin niin, että siinä ehti hyvin pelata kaksi kertaa paras seitsemästä setin ja sen jaksoi pelata hyvin iltapäivän aikana.

Ensimmäinen viikko tuli suoraan sanottuna "turpaan" lähes koko ajan. Jotenkin sen oman pelin löytäminen oli yllättävän vaikeaa ja homma meni yliyrittämisen puolelle. Totta kai sitä halusi näyttää kaikille, että osaan pelata, tehdä sarjoja jne, mutta silti sama se miten voittaa kunhan voittaa, piste! Pari satasen sarjaa tuli viikon aikana, mutta silti valkoinen oli hukassa aika lailla. Koko ajan kuitenkin oli semmonen fiilis, että kohta peli aukeaa ja kunnolla. Kaikin puolin olosuhteet ja fiilis akatemialla oli hyvä. Osa treenasi kovaa, osa vähän löysemmin. Mutta se, että ympärillä kaikki pelaa kuitenkin ammattimaisesti, oli vaan niin siistii ja siinä tuli itsellenikin sellainen extra "buusti" omaan harjoitteluun.

Toisella viikolla alkoikin sitten homma toimimaan paremmin. Settivoittoja alkoi putoilemaan ja breikit ei enää jäänyt lyhyiksi niin useasti, vaan valkoisen kontrolli alkoi olemaan selkeästi parempaa. Välillä pelit olivat tosi pienistä asioista kiinni ja settivoitot meni kaikilla pelaajilla muutenkin täysin ristiin.

Illat vietettiin telkkarin ääressä ja ruokaa laittaen. Oli muutenkin hienoa jutella muiden pelaajien kanssa iltaisin näkemyksiä peleihin liittyen. Yhtenä iltana Adam Stefanovin kanssa lähdettiin sitten keskustaan syömään ravintolaan missä hän on töissä kokkina. Sieltä kunnon burgerit ja yhdet kylmät juomat. Samalla käytiin kävelemässä keskustassa ja totta kai pyörähdettiin snooker pyhäkön edessä. (The Crucible) On kyllä hienonnäköinen areena ja melkein kylmät väreet nousivat. Siinä sovittiinkin Adamin kanssa että jonain päivänä pelataan tuolla!

Reissu oli kokonaisuutena onnistunut. Todella paljon tuli uutta infoa omasta pelistä ja treenaamisesta. Nyt on selkeämpi polku edessä mitä lähdetään tarpomaan pää pystyssä eteenpäin, mutta kylmä fakta on se, että kunnon pelitreeniä on saatava lisää. Siksipä uudestaan on mentävä ja todennäköisesti alkuvuodesta parin viikon setti tehdään jälleen. Töitä on paljon ja olen valmis antamaan kaikkeni! Reissun myötä peli- ja treenihalut vaan voimistuivat entisestään. Tästä on hyvä jatkaa alkavaan kauteen Suomessa.

Suuri Kiitos ja Syvä Kumarrus vielä kaikille tukijoilleni!

Nähdään klubilla!

/ Heikki "Haba" NivaLuettu: 1100 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

tomip
26.08.2016
20:27
  Onnee ja menestystä Heikille, vaik melkee voitinki:-D
Nyt ois ovet auki!
Ainoo shotti elämässäs, niin ku joku räppäriki sano joskus;-)
Ps. Jarno on asian ytimessä.
WJ
26.08.2016
15:29
  Hieno juttu ja teksti. tsemppiä ja lujaa treeniä mutta muista kuitenkin pitää se pieni pilke silmäkulmassa millä sitten erottuu positiivisesti siitä isosta konemaisesta massasta.

ps. venaakko tossa kuvassa lattialla istuen että tulisko joku vetää pöydän alle kimblee :D
Jeps
26.08.2016
13:58
  Hyvä Habanero!
Tor
26.08.2016
08:47
  Hyvä Haba. Ei ole tekstissä yhtään blaa, blaa blaata vaan asiaa. Asennetta ja tsemppiä jatkossakin!
Skobe
26.08.2016
08:16
  Hyvä teksti!
Tube
26.08.2016
01:07
  Hienoa Heikki ja kiitos hyvästä raportista!