Uutiset
Luotu: 27.10.2016 00:26:31 /
Muokattu: 27.10.2016 00:28:49 / Mikko Kauppinen

Ratkesiko poolin syyspotti, ratkesiko jackpot, ratkesiko kisaisäntä?


Hiihdot on nyt hiihdetty juuri sopivasti ennen ensilunta ja klubilla päästiin jälleen keskittymään poolin peluuseen. Hyvä niin, sillä vuorossa oli syyspottitaistelun viimeinen osakilpailu ja jaossa näin ollen 1,5 kertaiset rankingpisteet. Kaiken kaikkiaan viisitoista pelaajaa tuli kalastelemaan korotettuja pisteitä, joten hyvät mittelöt oli tiedossa. Syyspottitaistelun kolmas sija ratkesi käytännössä jo ennen kisojen alkua, kun todettiin Casper Matikaisen jättäneen kilpailut väliin jonkin sortin musiikkiperformanssin vuoksi. Näin ollen pronssisen sijan vei Jyri ”Värjäri-50” Toivonen. Ykköspaikka oli sen sijaan auki kuin biljardiammattilaisen lompakko, sillä Mikko Kauppisella oli ainoastaan neljän pisteen etumatka Tomi Piipariseen.

Kauppinen ja Piiparinen tekivät alkukierroksilla sen mitä syyspottimittelössä mukana pysymiseen vaadittiin ja etenivät puhtaalla pelillä kahdeksan pelaajan cup-vaiheeseen. Myös Mikko Paajanen ja Tuomo Träff selviytyivät takaiskuitta jatkoon. Vasemmalta laidalta jatkoon etenivät Mikko Ranta, Pasi Kilpivaara, Miika Virtanen sekä Jooel Honkasalo.

Tuomo Träffin ja Jooel Honkasalon piste-ero kokonaisrankingissa on vaivaiset 1,5 pistettä, joten herrojen peleihin on salakavalasti hiiviskellyt pieni lisäjännitys sillä kausi lähenee päätöstään. Jooel hoiti oman osuutensa trilleripelissä Mikko Paajasta vastaan lukemin 4-3. Tuomo oli sen sijaan aseeton Miika Virtasta vastaan, joka pudotti Tuomon ulos kisoista lukemin 4-2. Myös Mikko Ranta aiheutti ylimääräisiä sydämentykytyksiä Mikko ”Skobe” Kauppiselle viemällä ottelun aina kontraan asti. Ranta missasi kuitenkin ratkaisuerässä ohuen ykköspallon keskelle, josta Skobe tyhjensi pöydän. Tomi Piiparisella oli ollut epäonnea kaaviossa sijoittumisen kannalta, sillä noin klo.22 aloitettu kvartsipeli Pasi Kilpivaaraa vastaan oli vasta Tomin toinen ottelu illan aikana. Kylmissään, nälissään ja peloissaan ollut Tomi ei pystynyt vastaamaan ”The Shieldin” huutoon, vaan joutui toteamaan Pasin vahvemmaksi lukemin 4-1.

Kilpivaara ja Kauppinen taistelivat semifinaalissa koko rahan edestä. Kontrassa Kauppinen sai paikan, mutta joutui saman tien vaikeuksiin valkoisen matkatessa omia polkujaan. Ylikulmaan lyöty kutospallo kuitenkin pelasti Skoben pinteestä ja päästi partin takaisin ruotuunsa. Kauppiselle lopulta voitto luvuin 4-3. Jooel ”Hiipivä Tiikeri” Honkasalo oli tässä vaiheessa jo hiiviskellyt kaikessa hiljaisuudessa murskaavaan 4-1 voittoon Miika Virtasesta ja nappasi näin ollen jo kauden kuudennen finaalipaikkansa.

Finaalissa oli tunnelma kohdallaan kun Kankkusen Late johdatti huutosakkia ja Paajasen Mikko skrätsäili vinyyleitä miksauspöydän takana. Hiipivän Tiikerin päästessä sihtailemaan ensimmäisiä kunnon lyöntejään, oli lukemat taululla jo 3-0 Kauppisen hyväksi. Jooelin missattua viimeisessä erässä ohut kutospallo, Skobe pääsi kirjauttamaan 4-0 voittolukemat ja kauden kymmenennen voittonsa. Kisaisännän ratkeamiseen ei ollut tarvetta.

Jackpotiin oli valikoitunut EBK:n patinoituneet helmet Pasi Kilpivaara ja Tuomo Träff. Pasi sääteli tähtäintään parin ensimmäisen aloituksen verran kunnes jysähti. Oppikirja ralliysi takapotkulla keskisäkkiin, 110 euroa taskunpohjalle ja raivoisat tuuletukset päälle. Pasille siis EBK:n historian ensimmäinen aloitusysi-jackpot! Tuomolle ei maistunut enää kupin pohjalle sääliksi tarkoitetut roposet vaan ysipallo sai olla loppuillan rauhassa.

 Luettu: 749 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

JB
31.10.2016
09:36
  Rankinglista päivitetty.
Syksyn vuodenaikapotti tuli myös päätökseen
1. Skobe
2. Tomi
3. Jyri
Jaetaan keskiviikkona 2.11.
Miika
27.10.2016
18:14
  Hyvä Mikko & Jooel! Skobe on ollut kuluvalla kaudella aikamoinen jyrä.