Uutiset
Luotu: 16.11.2016 23:56:37 /
Muokattu: 17.11.2016 00:00:11 / Mikko Kauppinen

Jooel pool-illan massipäällikkö


Pieni mutta pippurinen joukko mittelijöitä saapui klubille voitonkiilto silmissään. Casper Matikainen oli lähtenyt jo aiemmin hiomaan viikkokisakuntoaan Kreikkaan Hill Hill Openiin, joten finaaliin oli tarjolla yksi lisäpaikka. Ensimmäistä kertaa EBK:n viikkokisoihin osaa ottanut Malin Nordling piinasi ensimmäisellä pelikierroksella itseään Tomi Piiparista. Malin venytti ottelun aina jännittävään kontraan asti, jossa Tomi pystyi vain vaivoin kaivamaan voiton nimiinsä. Kaavion vasemmalla laidalla Malin oli jälleen tiukan paikan edessä Jussi Ahdetta vastaan. Ja kuinkas ollakaan, ottelu eteni jälleen ratkaisuerään saakka. Ratkaisuerässä molemmilla oli hyvät paikat viedä ottelu nimiinsä, mutta lopulta Jussi sai tehtyä voittoon edellyttävät kasi- ja ysipallon.

Lauri Kankkunen oli lähellä uransa toista semifinaalipaikkaansa sen jälkeen kun oli ensin piikittänyt Miika Virtasta vakuuttavasti lukemin 4-1. Jooel Honkasalo sysäsi Laurin kuitenkin piikkipuolelle, jossa Lauria vastaan asettui Jussi Ahde. Jännittävässä mittelössä miteltiin täyden rahan edestä kontraan asti. Lauri pääsi kahteenkin otteeseen yrittämään ratkaisuysiä, mutta niin vain ysimollukka säilyi pöydällä ja Jussi korjasi lopulta semifinaalipaikan ”luukkuysillä”.

Aikaisemmin Mikko Paajanen oli taivaltanut jo jatkotohinoihin Jooel Honkasalon seuraksi hienolla 4-3 voitolla Tomi Piiparisesta. Rankingin kärkitaisto käytiin tällä kertaa kaavion vasemmalla laidalla, kun Tomi Piiparinen ja Mikko Kauppinen kilvoittelivat pääsystä semifinaaliin. Kauppinen meni jo ratkaisevan tuntuisesti -1-3 johtoon, kunnes Tomi aloitti ehkä kaikkien aikojen viikkokisanousun. Tomin voitontahdosta kertonee jotain kirin ensimmäinen voittoerä, jossa Tomi jäi maskiin aloituksen jälkeen, mutta kaivoi ”oma-ykkösellä” todella upean aloituspartin. Seuraavissa erissä nähtiin huippujännittäviä seiftikamppailuja, eikä Tomi päästänyt Kauppista enää näkyvää palloa säkittämään koko ottelussa. Tomille lopulta hieno 4-3. voitto.

Illan teeman mukaisesti Tomin ja Jooelin välinen semifinaalitaisto eteni ratkaisuerään asti. Ratkaisun hetkillä Tomilla kävi niin sanotusti ”mököt” ysipallon jäädessä luukulle seuranaan seuraavana lyöntivuorossa oleva kakkonen. Jooel käytti luonnollisesti tilaisuuden hyväkseen ja upotti helpon kyytipallon ja eteni näin finaaliin.

Eipä taida lukijakuntaa tässä vaiheessa yllättää tieto, että Mikko Paajasen ja Jussi Ahteen välinen semifinaaliottelu eteni vähemmän yllätyksellisesti kontraan asti. Kontrassa Paajasella oli mukiinmenevät paikat ratkaista ottelu mm. kahdella käsipallolla, mutta niin vain valkoinen lyöntipallo löysi tiensä Paajasen epäonneksi säkkiin. Jussille jäi näin ollen helppo työ pussittaa käsipallosta jäljellä olevat kaksi palloa ja edetä näin uransa ensimmäiseen EBK:n viikkokisafinaaliin Jooelin seuraksi.

Kerta finaaliin asti oltiin urakoitu, miksei saman tien hoitaisi koko hommaa kotia, puntaroi Jussi päättäväisenä mennessään 3-0 johtoon. Vaan niinpä oli Jooel eri mieltä ja aloitti valtaisan kirin ja vei ottelun totta kai aina kontraan asti. Jooel kruunasi käsittämättömän hienon kirinsä voittamalla lopulta ottelun lukemin 4-3! Viikkokisavoitto oli Jooelille kauden toinen ja se vahvensi jo ennestään vahvaa neljättä sijaa kokonaisrankingissa.

Jackpotissa arpa osui Mikko Kauppisen ja Jooel Honkasalon kohdalle. Kauppisen taktiikkana oli hämmästyttää paikalle saapunutta biljardia seuraavaa yleisöä leikkaamalla pakkaa oppikirjan vastaisesti väärältä puolelta. Ysi kyllä liikkui, mutta ei toivotulla tuloksella. Jooelilla oli puolestaan mahdollisuudet historialliseen tuplaan. Historiallisen tuplan saavuttamiseen Jooel tarvitsi kaiken kaikkiaan yhden yrityksen, kun ysipallo suorastaan sinkoutui vimmatulla voimalla vastakkaiseen kulmapussiin. Jooelille täydellisen illan päätteeksi siis vielä 52 euron edestä jackpot hunajaa!

 

 Luettu: 1015 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

JB
17.11.2016
14:39
  Hienoa! Rankinglistat myös päivitetty!
Pauli
17.11.2016
11:05
  Hyvä Jooel! Hyvä Jussi! Hyvä Malin! Uutta matoa koukkuun!
Pecca
17.11.2016
10:54
  Hjyvä Jooel!!
Panu
17.11.2016
10:44
  Hyvä Jooel!
Fredi
17.11.2016
10:39
  Jooel!
Tor
17.11.2016
10:35
  Hyvä Jooel!
Tube
17.11.2016
00:11
  Hyvä Jooel! Ja muistakaahan kaikki ilmoittautua pikaisesti pikkujouluihin!
Skobe
17.11.2016
00:02
  13:sta ottelusta 9 päättyi kontrassa... ihme mittelöt!
Skobe
17.11.2016
00:01
  nimi/tas/ap:t
Jussi Ahde 1
Lauri Kankkunen 1
Miika Virtanen 0
Jooel Honkasalo 0
Tomi Piiparinen -1 2
Mikko Paajanen 0
Mikko Kauppinen 0 1
Malin Nordling 1