Uutiset
Luotu: 25.12.2016 20:00:00 /
Muokattu: 09.01.2017 23:19:09 / Joni Ahola

EBK:n / Klubin AVOIN palaveri torstaina 29.12. klo 18:30


Hei!

Pidetään tästä alla mainitusta aiheesta kaikille avoin palaveri EBK:n klubilla torstaina 29.12. alkaen klo 18:30. Keskustellaan erityisesti klubin jäsenasioista ja rahatilanteesta sekä tehdään porukalla tarvittavia muutoksia/muutosehdotuksia vuodelle 2017. Lisäksi voidaan keskustella myös seuraavan vuoden viikkokisoista ja muusta kilpailutoiminnasta klubillamme.

Tervetuloa mukaan keskustelemaan!

T. Joni Ahola / PJ

 

-----------------------------------------------

Hei klubilaiset,

Espoon biljardikerholla on vuosien 2015-16 aikana Klubilaisten määrä pudonnut 63:sta 53:een eli olemme melko lähellä alarajaa tai oikeastaan saavuttaneet sen.

Uusia jäseniä on tullut muutamia lisää joka vuosi, mutta huomattavasti enemmän tarvittaisiin jotta pystymme tulevina kuukausina/vuosina pitämään toiminnan yhtä laadukkaana kuin tähänkin saakka - varsinkin nyt, kun muutamia klubilaisia on lähtenyt pois toiminnasta.

Myös Buffet-toiminta on tuottanut alkuvuosia selkeästi vähemmän viimeisen vuoden aikana. Eli varsinkin viikonloppujen kilpailut ym. toiminta ovat olleet pienempää mikä on näkynyt myös keittiössä. Ja on selkeästi näkynyt aika ajoin enemmän omia juomia pelaajistolla mukanaan mikä on myös omalta osaltaan vaikuttanut klubin hyvinvointiin.

Jotta klubin peliympäristö pysyy laadukkaana niin joudutaan säännöllisin väliajoin päivittämään olosuhteita. Lähes joka vuosi on hankittu yksi uusi pöytä ja kaikissa vaihtuu verat säännöllisin väliajoin. Tänä vuonna erikseen myös valaisinprojekti on tuottanut lisäkustannuksia.

Klubin uudet valaisimet on ollut edullinen hanke niiden laatuun ja pitkässä juoksussa niiden tuomaan säästöön nähden, kiitos pitkälti Simon ja muiden apureiden työpanoksen, mutta on ne silti rahallisesti olleet useiden tuhansien eurojen kuluerä kokonaisuudessaan ja vieläkin niistä joudutaan maksamaan.

EBK:n rahatilanne on näiden edellä mainittujen syiden vuoksi heikentynyt niin paljon, että vuoden 2017 tilanne laadukkaan toiminnan ylläpitämisessä on huolestuttavissa määrin vaikeutunut. Yksinkertaisesti kulut ovat alkaneet olemaan lähes kuukausittain säännöllisesti suuremmat kuin sisäänpäin tuleva raha kk-maksuista, buffetista yms.

EBK pyytääkin tässä apua klubilaisilta!

Olemme suunnitelleet vapaaehtoista kk-maksun korotusta niiden henkilöiden/klubilaisten kohdalla jotka pystyisivät maksamaan esim. 100€ kk-maksua. Meillä on pari henkilöä jo nyt tähän lupautunut ja itse olen myös valmis maksamaan esim. vuoden 2017 alusta korotettua kk-maksua, eli 100€ kk-maksua.

Ne jotka pystyvät tähän, voivat halutessaan ottaa asiassa yhteyttä EBK:n puheenjohtajaan tai Klubin isäntään. Hienoa jos saadaan tähän mukaan jäseniä antamaan lisätukea!Luonnollisesti klubin markkinointia ja varainkeruuta aletaan nyt suunnittelemaan entistä enemmän hallituksen toimesta, jotta jäsenien määrässä saadaan kasvua vuoden 2017 aikana. Tämä on nykyisen ja tulevan hallituksen tärkein tehtävä EBK:n hyvinvoinnin takaamiseksi. Varainkeruu tarvitsee suunnitelman ja suunnitelman pohjana koko kerhon ja klubin toimintaa pitää kasvattaa. Varsinaisia varainkeruu kohteita ovat Opetus- ja kulttuuriministeriön luoma seuratoiminnan kehittämistuki vuodelle 2017 ja Espoon Kaupunki joihin EBK tekee oman hakemuksensa.

Hakemuksien tueksi ja muutenkin toimintamme parantamiseksi seuraavia asioita pyritään viemään eteenpäin:
- Enemmän tapahtumia klubillamme jotka tarvitsevat suunnittelijoita ja toteuttajia. Klubin viikonloput ovat pääosin liian hiljaisia.
- Hyödynnetään enemmän kilpailutoiminnassamme lajirikkautta mitä klubimme tarjoaa viiden eri lajin voimin.
- Lisätään ohjattua valmennusta klubillamme niin alkeiskursseja uusille/nuorille kuin syvällisempää valmennusta kokeneemmille.
- Pyritään kasvattamaan omien seuravalmentajiemme määrää.

 

Lisäksi jatkossa meillä on myös lisämahdollisuuksia klubijäsenyydelle. Eli jo olemassa olevan klubilaisen takaama henkilö (esim. vaimo/puoliso/elämänkumppani/alle 21v lapsi) voi tulla mukaan klubin toimintaan puoleen hintaan eli 30€/kk-maksulla (150€ takuumaksu). Muuten samat klubin säännöt koskisi myös heitä.
 

Mikäli lisäkysyttävää/kommentoitavaa tai muuta palautetta niin otetaan mielellämme vastaan.

Terveisin,

Joni Ahola
Puheenjohtaja
Espoon BiljardikerhoLuettu: 2309 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

Skobe
01.01.2017
20:07
  Palaveri pidettiin varsin mukavalukuisen porukan kesken, tosin presidentit joutuivat jäämään pois sairastumisen vuoksi. Hyvää keskustelua kuitenkin käytiin ja muistiinpanoihin kirjattiin lopulta 11 kohtaa. Hallitus pui näiden kohtien pohjalta kehityskohtia ja toimenpiteitä tod.näk jo ensi viikon aikana.
Wj
01.01.2017
18:15
  Mites palaverissa tapahtu
JB
29.12.2016
18:01
  Nyt sitten pääsi käymään niin, että meillä lähes koko perhe on alkanut sairastamaan tässä kahden päivän sisään joten en lähde tartuttamaan jäsenistöä tänään. Klubi-isäntä on myös estynyt ymmärtääkseni, mutta EBK:n sihteeri Mikko Kauppinen hoitaa kokouksen tänään. Tarkoitus kerätä listalle paljon varteenotettavia vaihtoehtoja käsiteltäväksi mitä jäsenillä on mielessä ja käsitellään näitä asioita vaikka tarvittaessa uudessa kokouksessa lähiviikkojen aikana. Lisäksi kokouksessa voi keskustella viikkokisojen aloituksesta ja mahdollisista muutostoiveista.

Koska paikalla on tällä hetkellä sen verran porukkaa jo ja aika lähestyy niin Skobe lupasi vetää palaverin (on tällä hetkellä jo klubilla paikan päällä) ja tarkoitus on kerätä listalle asioita mitä kokouksessa tulee eteen. Kiitos Skobe ja pahoitteluni. Tämä on tärkeä asia joten pyritään viemään eteenpäin kaikesta huolimatta ja järjestetään tarvittaessa ensi tai sitä seuraavalla viikolla uusi kokous.
Skobe
29.12.2016
16:02
  Viikkokisojen rahanjakoon ehdotinkin hieman viilausta, vaikka olen itse siinä häviäjänä..
Skobe
29.12.2016
16:01
  Juu pottia tai ei, niin kisoja kuitenkin enemmän ja all-round on meidän vahvuus 11 pöydällä.
Jeps
29.12.2016
14:47
  Mun mielestä ei ole järkeä järjestää vuoden kestävää 5-6 osakilpailua kestävää sarjaa, jossa kerätään rahaa johonkin loppupottiin. Yksittäisiä kisoja ennemmin, kaikki jakoon (tai max 5€ talolle) ja yritetään saada kerhon ulkopuolisia klubille viettämään hauskaa päivää ja iltaa. (-> myyntiä) Ihmiset on kiireisiä ja kisoja on niin paljon muutenkin, että sarja ei ole paras vaihtoehto. Jos jotain kiinnostaa palkintorahat, niin ei ole houkutteleva vaihtoehto mennä tammikuussa vieraalle salille kisoihin, missä osallistumismaksusta osa kerätään pottiin, joka jaetaan vuoden päästä. Suurin osa ei voi, eikä halua ajatella, pääseekö ensi lokakuun kisoihin. Ennemmin pitäisi laittaa fokus siihen, että järjestetään mielenkiintoisia kisoja, joissa hyvä fiilis ja joku tekee tilin sinä iltana, eikä ensi jouluna. Lisäksi loppupotti nostaa kynnystä tulla mukaan vuoden loppupuolen kisoihin, jos kolme ensimmäistä on jäänyt kokematta.

Mun mielestä samaa ajatusta pitäisi miettiä viikkokisoihinkin. Varmaan oon aika yksin mielipiteeni kanssa.

En tiä, nää on näitä. :) Waddujunou...
Skobe
29.12.2016
13:43
  ok, kerran kuussa on mielestäni liian tiuha sykli, mutta lanseerataan nyt tammi-helmikuussa 5-6 osakilpailun all-round sarja, johon kerätään loppupottia. Kisat noin joka toinen kuukausi, loma-ajat huomioiden..
Tube
28.12.2016
21:14
  Idea oli lisätä kisoja, eikä korvata nykyisiä ja perinteikkäitä kisoja/kisapäiviä erilaisilla formaateilla. Kaisakisat on ollut EBK:lla varmaan ainakin 20 vuotta joka tiistai ja mielelläni pitäisin tästä perinteestä myös kiinni. Kaikki vakiokävijät eivät halua pelata muita lajeja, eikä ole kannattavaa sotkea sinänsä toimivaa systeemiä. Lisäksi All-round viikkokisojen vetäjällä olisi illan päätteksi putsattavana 11 pöytää palloineen uutisoinnin päälle. Kuka ottaa kopin? Myös keston kanssa voi tulla vaikeuksia ainakin kahden piikin formaatilla. Mun puolesta näitä voi olla lauantaisin vaikka kerran kuussa, jos vetäjiä löytyy.
Tomi
28.12.2016
20:15
  Hyvä idea Skope. Mitäs jos allroundeist ei jaettas pisteit ollenkaa?
Skobe
28.12.2016
18:39
  Just näin, spesiaalikisat on se meidän juttu. Nykyisellä pöytäkalustolla voitaisiin helposti ottaa vaikka 80 jäsentä mukaan, ennen kuin tarvii edes alkaa miettimaan pöytämääriä.
Mites jos viilattais joskus puheissa olleet all-round viikkokisat ohjelmistoon? Koska viikonpäivät ovat kortilla, niin formaattia vois viilata siten, että vaikka joka neljäs kaisa viikkokisa ja joka neljäs poolin viikkokisa pelattaisiin all roundina. Rg-pisteet valuisivat joko all round listalle tai sitten pool ja kaisa listalle, mikä sitouttaisi porukkaa.. pitkällä tähtäimellä voisi olla kaikille aika siisti juttu ja vieraatkin pääsisivät hauskalla tavalla tutustumaan hienouksiin mitä klubimme tarjoaa.
jussi
28.12.2016
17:23
  voisko ajatella bank pool ja one pocket kisoja koska niitä ei pelata missään
Jeps
28.12.2016
17:21
  Kahdella poolipöydällä pitäisi jo varmaan luopua viikkokisoista ja se oli jo aika villi heitto.

Se kolmas karapöytähän tavallaan kuulostaa hullulta, mutta toisaalta se antaisi mahdollisuuden luoda "Espoolaisen eksoottisen perjantain". :) Siitä voisi tehdä hyvän jutun, että Espoossa on kolmella pöydällä karan viikkokisat perjantaisin ja saa pelailla muitakin lajeja (ylim 10€?) koko illan ja on aina hyvä meininki, rahapelejä jne. Näitä pitäisi vaan rummuttaa palstalla, facebookissa ym. Mun mielestä meidän pitää pyrkiä luomaan mielenkiintoisia kisoja ja konsepteja meidän omilla vahvuuksilla ja poolikisat ei lukeudu niihin. All around oli hyvä juttu! Näillä merkeillä meidän pitää pelata.
Tomi
28.12.2016
16:34
  Hyviä näkökulmia ja vaikeita yhtälöitä.
Toi kaurapuuro oli;)
Usein nään muuan kultaranteen, suklaat huulilla tekemässä poolikisojen ohessa kaisassa alotuksesta 60p. Mites jos poolipöydät vähennetään kahteen ja sitte kisoihin tuleekin 20pelaajaa? Ei se paljoo lohduta, vaik pöydät ois timanttia. Viikonloppu kisatoiminta ois tosiaan yks, jolla saisi myyntiä lisää. Tuppaa vaan viikonloput olemaan aika täynnä kaikenlaista.
Jeps
28.12.2016
16:02
  Ajattelin, että jos olette näitä jo hallituksessa miettineet monia kertoja niin en viitsi niistä jauhaa. :) Klubin parasta tietenkin ajattelen, vielä kun "omasta lajista" olisin karsimassa.

Ruokaa olisi todellakin hyvä olla saatavilla, mutta toinen juttu onkin keksiä sellaista joka a)säilyy pitkään b)on helppo valmistaa c)jää myyntikatetta d)menee kaupaksi. Näitähän voi kokeilla helposti... Ehkä jotain sellasia itämäisia pakasteannoksia vaikka? Tai kaurapuuroa 2€/annos? :D Mä ainakin söisin pahimpaan nälkään mielummin ku suklaapatukan ja olis varmaan 1,80€ katetta. Annos päivässä ka kaupaksi niin vastaa melkein yhtä jäsentä. Tiedä sitte söiskö kukaan muu, mutta riskittömiä kokeiluja.
Skobe
28.12.2016
15:20
  Jeps, puutu vain, sehän tässä on pointtina, että pallotellaan ajatuksia eteenpäin ja syntyy keskustelua. Haastamalla ajatuksia löytyy varmasti hyvä tie. Tarkoitukseni ei ole tuomita mitään ajatusta (varsinkin kun ne ovat olleet varsin hyviä pohdintoja), vaan tuoda erilaisia näkökulmia keskustelulle. Sitä tarvitaan.

Tubelta hyvä pointti, että Kaisakisoissa oheismyynti on suurempaa. Poolissa emme ole toimineet edes kakkossalina ja viikkokisoissa myynti ei varmastikaan ole kummoista. Tosin nälkähän pelatessa tulee ja jotain tarvitsee pelaajien syödäkin. Mitähän Kaisapelaajat syövät jos eivät tilaa pitsaa? Klubin tarjontaa voisi laajentaa hieman sen billy pitsan ulkopuolellekin, jota joskus olen ehdotellutkin. Se olisi kaikki kotiinpäin, kun nyt pitsarahoista ei tule lanttiakaan klubille + menee se juomankin osuus ulos talosta..

Mutta kilpailutoimintaa ehdottomasti enemmän siltä osin kun vapaat ajankohdat antaa myöten. Hyvä, että nyt olemme saaneet all-round kisat auki.
Tube
28.12.2016
14:43
  Molemmilla hyviä pointteja ja toki noita on jo pyöriteltykin. Jos katsotaan pelkkiä viikkokisoja, niin buffetmyynti on poolkisoissa n.25€ ja kaisassa n.65€. Moni poolin pelaaja tilaa yleensä pizzan, joihin tulee limu mukana ja monella on myös omiakin juomia mukana.

Sbil:n ranking-kisoja ajateltuna, niin Karassa on keskimäärin 11 pelaajaa, joista seuran osuuus on n.100€ ja tuottoa oheismyynnistä tulee n.100€.
Kaisan rg-kisoissa on ollut klubin aikana 38-78 pelaajaa, joista nykypöytämäärillä joudutaan laittamaan puolet toiselle salille lauantaina. vuonna 2012 78 pelaajalla (joista meilä pelasi la vain 40 ukkoa) seuran osuus os.maksuista oli yli 700€ ja oheismyynnin tuotto lähes 1500€. Siis yhden viikonlopun kisasta yli 2000€ rahaa kerholle.

Eli tietysti jos tuollaisia kisoja olisi tarjolla useamminkin (vaatisi tosin väh. 5 pöytää, että voisi anoa SM-kisoja/Antti Saari-eliittikisoja/ym.) niin ilman muuta kannattaisi harkita sitäkin.

Tärkeintä on jokatapauksessa jäsenmäärän kasvattaminen ja kilpailutoiminnan lisääminen. Lisää avoimia kisoja ja lisää sarjamuotoisia turnauksia eri lajeihin hieman nykyistä nopeammalla aikataulutuksella. Joka lajissa voisi olla 2 sarjaa vuoden aikana, joista mestaruusturnaukset pelattaisiin ilman tasoituksia ja toinen sarja tasoituksilla. Formaatit sellaisiksi, että sarja kestää kokonaisuudessaan n.6 viikkoa. Tällä vältetään pahimmat päällekkäisyydet.
Jeps
28.12.2016
14:37
  Selvä, en halua puuttua sen enempää. Viimeisimmästä 15 jäsenestä 10 on poolin pelaajia. Silti harvoin yli 1 pöytä käytössä. Vapaata kapasiteettia on tosiaan sille potentiaalille ja paljon. Poolin pelaajana tietenkin toivon, että se saadaan käyttöön.
Skobe
28.12.2016
14:14
  Juu nykyisellään riittäisi 2-3 pool pöytää. Katse on kuitenkin pakko suunnata tulevaisuuteen jo taloudellisistakin syistä ja tämän vuoksi näkisin ettei isointa potentiaalia kannata pienentää..
Toisin sanoen, tarvitsemme pelaajia ja todennököisimmin ne tulevat poolista.
Jeps
28.12.2016
12:46
  Skobe, hyvää dataa ja puhuu puolestaan. Siitä huolimatta ollaan vielä kaukana siitä, että pöytämääränä 2 tai max 3 ei riittäisi "peruskäytössä" eli viikkokisojen ulkopuolella. Sen lisäksi pelaajamäärä pitää suhteuttaa tarjontaan. Ja poolpöytien sijoittelu on kisojen pitämisen kannalta meillä huono. Jos meillä olisi esim nelurikisat lauantaina, niin kuvitellaan tilanne, jossa jokaisella pöydällä on 4 ukkoa sohimassa. Poolin pelaaminen on silloin aika tukkoista, eikä mitään muutakaan peliä mahdu pelaamaan kun ainoat istumapaikat löytyy muiden pöytien välistä. Näkisin, että meidän resursseilla poolpöydät olisi nimenomaan enemmän treeni- yms. käytössä, niin kuin säkin kirjoitit.

Eli pointtina oli, että panostettaisiin kilpailutoiminnassa Kaisaan (ja karaan/pyrikseen), jolloin näitä pöytiä tarvitaan. Tällä hetkellä meillä on 4 poolpöytää ainoastaan siksi, että viikkokisat menevät nopeammin ja sille voisi löytyä jostain tuottavampi vaihtoehto. Poolissa on paljon tarjontaa muutenkin pk seudulla. Meillä on 3 kaisapöytää ja 4 poolpöytää. Kyllä se nyt vähintään pitäisi olla kaikki asiat huomioon ottaen toisinpäin.
Skobe
28.12.2016
11:54
  Kaisan viikkokisojen osallistujamäärä keskiarvo oli 13,1 ja poolissa 12,4. Eri pelaajia lähes saman verran (Kaisa 65, pool 62). Sbil rankingissä Kaisassa on 216 eri pelaajaa, poolissa 554 (+ Pelikajutut). Oma vahva fiilikseni on se, että Kaisaan tulee huomattavasti vähemmän uusia harrastajia kuin pooliin. Sen vuoksi ja tilastojen valossa sanoisin, että ei vähennetä poolipöytien määrä, sillä todennäköisimmin uusi klubin jäsen tulee nimenomaan poolin perässä. EBK on sitoutunut nuorisotyöhön, joka taasen tarkoittaa käytännössä isolti ainakin alkuun poolia. Itse olen markkinoinnut poolipiireissä saliamme hyvänä paikkana treenata poolia muiden lajien tukiessa harrastusta ja monipuolistaessa pelaamista.
Eli siinä mielessä olen eri mieltä Jepen kanssa, että nimenomaan "kasvun toivossa" pool on ratkaisevassa asemassa.
Tässä vielä lisää faktaa nykyisistä uusista jäsenistämme (2014-2016):
Malin pool
Kale kara
Pöysti kara
Seppo pool
Niko pool
Late pool/snooker
Fredi kaisa/pool
Lampi kara
Oula Kaisa
Castren pool
Grahn pool
Jooel pool
Cappe pool
panu kaisa
pekka kaisa
mika k.o pool

Eli uusien jäsenten lajirakenne jakaantuu suunnilleen näin:
pool 10
kara 3
kaisa 4
snooker 1
pyris (kts.kaisa)
Jeps
28.12.2016
10:53
  Lajirakenteen sopeuttaminen kerhon jäsenistön ja ”markkinoiden” mukaiseksi olisi mielestäni ajankohtaista. Poolissa emme pysty pitämään kuitenkaan esimerkiksi SBIL kisoja, joten mielestäni 4 pöytää on liikaa. Vieressä on Brode, joka vienee valitettavasti ainakin osan potentiaalisista uusista poolin pelaajista. Helsingissä riittää tarjontaa myös sen verran paljon, että klubillemme on vaikea saada imua poolilla, jolloin turha pitää kapasiteettia kasvun toivossa. Sen osoittaa jo poolin viikkokisojen osallistujamäärät viime vuosilta. Menisikö kisat läpi hyvin kolmella pöydällä nykyään? Jos meillä ei olisi viikkokisoja, niin meille riittäisi oikeastaan kaksi poolpöytää. Onko pienet ja itseään toistavat viikkokisamme sen arvoisia, että käytämme suuren osan tilasta siihen, että suurimman osan ajasta 4 pöytää seisoo tyhjillään? Mikä on tämän hinta? Viikkokisat voisi korvata jollain suuremmalla poolsarjalla, ja pitemmällä tähtäimellä asettaa tavoitteeksi pöytien määrän korvaamisen niiden laadulla.

Ehkä kerran vuodessa klubille tullessa on kaksi poolpöytää käytössä, joten pöydät pitäisi sopeuttaa sen mukaan, millä saadaan tuottoa ja hienoja/isoja kisoja järjestettyä, sekä erottaudutaan muista kaupallisista ja yksityisistä saleista. Siitä pitäisinkin kiinni, että meiltä löytyy kaikki 5 lajia jatkossakin.

Suurin osa kerholaisistamme pelaa kaisaa, ja kaisakisat tuottavat selkeästi eniten käsittääkseni ja näkemäni perusteella. ? Mielestäni meidän tulee panostaa siis siihen, että pystymme jatkossa pitämään isoja kisoja pelkästään meidän klubilla, kun tähän asti jouduttu usein jakamaan kisat toisten salien kanssa. Toinen mahdollisuus olisi tietenkin kara. Missään ei taida olla kolmea karapöytää Suomessa, ja tämä voisi olla meille kieltämättä tietynlainen vahvuus. Aktiivisia pelaajiahan ei ole kauheasti, mutta uskon, että kiinnostusta on. Kolmen karapöydän turvin esim pe pidettäviä viikkokisoja voisi hieman markkinoida Helsingin pelaajille. Eli tulisivat pelaamaan perjantaina karakisat, ja viettämään sen jälkeen/ohessa iltaa klubille pelaten muitakin lajeja ja juoden grandia tai smurffilimua puffetista? Ehkä tämä voisi omaakin jäsenistöä saada liikkeelle? Vai olisiko kolmannella pöydällä merkitystä lainkaan? Todennäköisemmin ne kuitenkin ehkä tällä konseptilla klubille tulisivat, kuin neljän poolipöydän perässä… ? Mene ja tiedä…

Ehdotankin siis miettimään porukalla jopa aika radikaaleja muutoksia kerhomme pöytärakenteeseen. Varaston purku olisi yksi mahdollisuus saada lisää tilaa, mikäli sitä tarvitaan. Tähän liittyy toki miljoona asiaa niin pöytien rahoittamisesta talkootyöhön kuin muihinkin asioihin, joita en edes ehkä ymmärrä. Ehkä jokin jäsenkysely niin tämän, kuin muidenkin asioiden suhteen olisi paikallaan?

1 X snooker
1 X Pyramidi
2 X Pool
2-3 X Kara
Loput kaisapöytiä
Tor
27.12.2016
20:13
  Vapaaehtoisessa kuukausimaksussa on se ongelma, että se on vapaaehtoinen. Jos vaikka Tomi maksaa muutaman kerran 2000 euroa/kk ja sit päättääkin lopettaa sen ja palaa 60 euron maksuun, niin voipi olla, että klubilla on tehty jo hiukan hankinta ym. suunnitelmia sen varaan, että toi 2000 euron kuukausimaksu vaan jatkuupi ;)
Tomi
26.12.2016
19:45
  Mun mielestä hyvä jos joku on valmis maksamaan ylimäärästä. Eikä se nosta ketään eriarvoseen asemaan. Tuskinpa sitä edes erikseen tiedotetaan onko joku maksanut vaikka 2000€ kuukausimaksun.
JB
26.12.2016
09:30
  Huom EBK! Pidetään EBK/Klubilaisten avoin palaveri torstaina 29.12. kello 18:30 alkaen klubillamme ja keskustellaan näistä asioista. Tervetuloa!
Kaapo Puuska
20.12.2016
10:20
  Mua kiinnostais tulla jonkun adobtoituna alle 48-vuotiaana lapsena tai "vaimona" harjoittelemaan sinne edustaen HBK:ta.Tyyliin 50 egee/kk etukäteen kuukausi kerrallaan.Tääl Stadissa on vähä nihkeetä tää Kaisan harrastaminen.Vaikka mulla on sinne hieman kilometrejä,mutta siellä on hyvät puitteet ja pöydät.Pari kertaa viikossa 1-3h tulis pelattua ja joskus kun olis joku isompi kiinnostava turnaus edessä,ni hieman enempikin.Vois joskus jopa pärjätäkkin,kun olis lyöntejä alla.HBK pyrkii kuitenkin vielä tulevaisuudessa saamaan oman klubin tänne Stadiin.Sitä ei kuitenkaan ihan tällä sekunnilla ole tulossa.Potetiaalisia paikkoja on ja ollaan kyllä käymässä koko ajan katsomassa ja asiaa pidetään vireillä.Siksi en ainakaan vielä haluisi sitoutua suuremmin teidän kerhotoimintaan.Rahatilanteeni on nyt heikohko ja ei oo nyt irrottaa isoja takuumaksuja,mutta esim 50-60 kuukausi etukäteen olisi.Mitä olette mieltä?Ja en tuo omia "eväitä".Me Kaisauskovaiset ei juoda alkoholia
jouni k
13.12.2016
11:36
  kannatan tuota Tomin ehdotusta. Ja omalta kohdalta voin tarjota sellasen tarjouksen että, annan kaikille uusille jäsenille ilmaisen aloitus valmennuksen helmikuun loppuun asti. jos tätä voi käyttää tärppinä niin saa mainostaa.
BigJack
10.12.2016
22:36
  ... Tasi on oikealla linjalla... menot kuriin, niin tulotkin riittää. Jos raha on todella tiukalla niin +5€/kk kaikille lisää, sen pitäisi tehdä +3000€/vuosi mikä helpottanee riittävästi. Ja todellakaan ei kannata ostaa pöytä per vuosi jos siihen ei ole varaa.

-jaska
Pena
08.12.2016
17:42
  kannatan, että palaveri pidetään ensiviikolla siis viikko 50
Altti
08.12.2016
16:00
  Kannatan palaverin pitämistä, katsotaan tilanne ja mietitään miten halutaan/voidaan toimintaa tehostaa ja kehittää.
Skobe
08.12.2016
12:37
  Vuodenaikapoteista jaettiin kuluvana vuonna 610 euroa. Rahanjakoa voisi tarkistaa vaikka siten, että poolrahastoon / klubille menisi aiemman 1 euron sijasta 2 euroa per osallistuja. Kausipottia voisi korottaa 0,5 eurolla 2:een euroon. Viikkokisojen voittajalle edelleen 4 euroa ja kakkoselle 2 euroa = yht.10 euroa.
Kausipotit ovat olleet ihan kivoja, mutta ne tuppaavat menemään aina samoille henkilöille, vaikka alun perin idea oli sitouttaa porukkaa kilpailuihin. Kannatan myös vierailumaksun tarkistamista kuten Tomi L ehdotti.

Ennen kaikkea voitaisiin pitää asiasta möötti ja rakentaa toimenpidesuunnitelma jäsenmäärän kasvattamiseen.
jussi
07.12.2016
16:23
  en kannata viikkokisojen maksukorotuksia mutta pitäisikö kausipottien sijaan kerätä nämä osuudet seuralle
Tor
07.12.2016
15:16
  Asia ei tietenkään minulle kuulu, mutta itse totean harrastavani lajia, koska se on kivaa. Laadukkaat olosuhteet tarkoittavat varmasti myös laadukkaita pöytiä. Olen jopa itse huomannut, että muualla pelatessani käyttäytyvät pool-pöydät aika eri tavalla kuin EBK:lla. Hyvät pelaajat ovat minulle myös tästä pöytien erilaisuudesta ja sen syistä kertoneet. Itse pähkäilin sitä, onko viikkokisojen rahanjako ihan kohdallaan. Pitäisikö sitä jotenkin muuttaa, jotta rahaa jäisi kirstun pohjallekin. Ja pöytiin liittyen, onko laatupöydän verkojen ym. kuluma ja kulut samat kuin heikompilaatuisessa pöydässä. Toisiko laatupöytä/pöydät enemmän osallistujia pool-kisoihin? Viimeisen pool-pöydän hankinnasta en ole ihan tietoinen, mutta ennen sen hankintaa muutamat poolpelurit ilmoittelivat halukkuuttaan satsata jopa omaa rahaa laadukkaan pöydän hankintaan. Kysyttiinkö asiaa keltään? En siis väitä, että uusin pöytä on huono vaan totean, että jotkut pelaajat olisivat olleet valmiita panostamaan vielä laadukkaampaan pöytään. Rakentavasti.
Tasi
07.12.2016
14:35
  Moi,
Katselin tuossa 2016 talousarviota.
Kiinnitin huomiota Kaisan ja Poolin suuriin satsauksiin, yhteensä 6500, vrt kara/snooker/pyris 500 kukin.
Lyhyesti;
Ei saa syödä enemmän kuin tienaa.
Emme voi elää niinkuin Suomen valtio.
Menopuoli on saatava kuriin.

Ei enää uusia pöytähankintoja.
Mikäli olemassa olevia pöytiä kuoletetaan - muuten en ymmärrä noita Kaisan ja Poolin isoja kulueriä -
on nämä maksatukset neuvoteltava uusiksi ja tarvittaessa jopa keskeytettävä.
Tätä nimitetään sijoittajariskiksi.
Kirstun pohja häämöttää ( lue paistaa )
joten tulot ja menot pitää saattaa tasapainoon.

En kannata vapaaehtoista kk-maksun korotusta.
Se saattaa klubilaiset eriarvoiseen asemaan.
Sen sijaan kannatan että KAIKKI maksavat nykyisen kk-maksun.

Ehdotan kaikkien lajien viikkokisan maksua korotettavaksi 2 eurolla ja kaikki näin kertynyt tuotto tuloutetaan EBKlle.
Pieniä virtoja sisään päin ja suuret menoerät tukkoon.

Tasi
teme
03.12.2016
12:11
  todella hyvä huomio tua vierailija asia.itsekin sitä aikoinaan pähkäilin mut jäi ehdotus tekemättä."salimmehan" on mitä suuremmissa määrin ylpeyden aihe jota mielellään esittelee jopa lajista mitään ymmärtävälle.ehdotus:ensimmäinen tutustuminen ilmainen(voi olla että onkin jo).toinen kerta 15e(säädyllinen aika?).yhden kuukauden tutustumispaketti 50e(maks 6 kertaa,mutta ei aika rajaa,lisäyksenä klupilaisella ohitus mahdollisuus pöydälle.luonnollisesti tästä ei saa muodostua kaveriporukoille pohjien ja ajanviettopaikka.tosin jäsenistöä kun miettii en usko tästä ongelmaa muodostuvankaa.järjen käyttö sallittua.ilmoitus velvollisuus joko klubi-isännälle tai hallituksen jäsenelle.yksinkertaisesti viesti.oma nimi.vierailijoita ja päivämäärä.
Tomi L
02.12.2016
17:07
  Mielestäni, jotta klubille saadaan uutta verta tulisi vieraiden tuomisen kynnystä hieman madaltaa. Itse olen tuonut ja mielelläni tuon vierailevia pelaajia klubille pelaamaan ja viettämään iltaa, mutta monesti paikaksi valikoituu joku muu (Baribal, Brode, tms), koska 20€ vierasmaksulla ei ole järkevää tunniksi tai pariksi tulla pelaamaan. Tämä tarkoittaa sitä, että näinä kertoina minä en käytä klubia eikä seurue myöskään tule tutuksi klubille tai käytä esim. buffet -palveluita. Keskustelimme tänään aiheesta klubilla ja sen pohjalta ehdotan, että vierasmaksuun tehdään tarkennus seuraavasti: 10€ alle 3h vierailu ja 20€ yli 3h vierailu. Näin saamme enemmän vierailijoita --> lisätään tunnettuutta --> lisätään oheismyyntiä.
Pena
02.12.2016
08:30
  Olen huomannut saman tilanteen. Mielestäni kannattaisi olla yhteydessä vuokran saajaan, jos pudottoisi vuokraa tai ponsorois EBK:ta.