Uutiset
Luotu: 07.12.2016 23:44:08 /
Muokattu: 07.12.2016 23:51:37 / Mikko Kauppinen

Poolin viikkokisakausi ratkesi Piiparisen ja Kauppisen finaalimittelöllä


Poolin viikkokisakausi paketoitiin keskiviikkona yhdeksän pelaajan voimin. Tuore EBK-klubin jäsen Malin Nordling ilmoitti isänsä Christianin mukaan kisoihin, eikä hänelle annettu täten muuta vaihtoehtoa kuin asettua Mikko Paajasta vastaan pahamaineiselle nelospöydälle. Mikko ja Christian mittelivätkin varsin tiukan ottelun, joka eteni peräti ratkaisuerään asti. Paajasen pokka piti viimeisen ysin kohdalla ja Christian passitettiin kaavion vasemmalle laidalle. Piikkipuolelle niin ikään sysätty kultaranne Träff pudotti lopulta Christianin ulos kisoista lukemin 4-2.

Kuten tapana on, kauden viimeiset viikkokisat pelattiin puolitoistakertaisin rankingpistein. Jännitettävää riitti sopivasti vielä viimeiseenkin kisaan, sillä Tuomo Träffillä oli vielä pienet mahdollisuudet nousta nelossijalle ohi Jooel Honkasalon. Jooelin pää piti oikeassa paikassa, kun hän pudotti Tuomon ulos kisoista tappiopuolella lukemin 4-3 ja varmisti näin neljännen sijan kokonaisrankingissa.

Mikko Paajanen oli myös tiukasti kiinni kuudennessa sijassa, eikä häntä oikeastaan uhannut kuin esimerkiksi heikkojen musiikkivalintojen tuomat miinuspisteet. Parin täpärän Antti Tuiskun ja Cheekin jälkeen Paajanen ryhdistäytyi ja sinetöi kutossijansa.

Kokonaisrankingin voitto oli vielä täysin auki. Tuore poolmestaruussarjan pronssimitalisti Tomi Piiparinen oli vast’ikään siirtynyt 2,5 pisteen johtoasemaan Mikko Kauppisesta. Tämä tarkoitti käytännössä sitä, että kumpi herroista sijoittuisikaan paremmin, voittaisi kokonaisrankingin. Tästä tietoisena molemmat kilvoittelijat pelasivat itsensä puhtaalla pelillä cupiin.

Ensimmäisessä semifinaalissa Tomi sai vastaansa Mikko Paajasen, eikä antanut musiikkivastaavalle mitään armoa, taottuaan taululle 4-1 voittolukemat ja ottaen vahvan kiinnityksen rankingin voittoon. Kauppinen sen sijaan missasi muutaman sydämenlyönnin Pauli Wigeliuksen vietyä semifinaalin aina kontraan asti. Kontrassa Kauppinen sai kuitenkin koottua itsensä ja tehtyä varsin mukiinmenevän pöydäntyhjennyksen.

Näin kausi sai siis arvoisensa huipennuksen, kun rankingin voitto ja viikkokisat ratkesivat samassa pelissä. Tomi aloitti vahvasti voittamalla kaksi ensimmäistä erää ennen kuin Kauppinen sai kirivaihteen päälle. Kun vaihde oli kerran säädetty oikeaan asentoon, mitäs sitä enää jarruttelemaan tuumaili ”Skobe” ja vei lopulta kaikki loputkin erät nimiinsä. Näin kokonaisrankingin voitto pyörähti lopulta Mikko Kauppiselle ja kakkospaikka Tomi Piipariselle.

Tomi Piipariselle on annettava täysi tunnustus koko kaudesta, sillä hän antoi Casperia ja Jesperiä lukuun ottamatta lähes kaikille yhden erän eteen jokaisessa pelissä! Tästä huolimatta Tomi voitti viikkokisat peräti yhdeksän kertaa ja esiintyi finaalissa 16 kertaa.


Rankingin kolme parasta tyytyväisenä viikkokisakauden päätyttyäLuettu: 778 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

Paajis
08.12.2016
21:20
  Onnittelut Skobe! Mahtavaa duunia jälleen läpi kauden ja sen päälle vielä kirkkain kruunu.
Raikuvat aplodit myös muulle pool-parhaimmistolle!
Jeps
08.12.2016
09:31
  Hyvä Skobe!
MIKÄ KUVA!!! :D
Tor
08.12.2016
07:14
  Onnittelut Skobelle, Tomille ja Capelle! Ja kiitos myös Skobelle kisaveturina toimimisesta. Kiitos myös kaikille viikkokisaosallistujille.
JB
08.12.2016
02:42
  Rankinglistat päivitetty.
Tube
08.12.2016
00:38
  Hyvä Skobe! Onnittelut ja kiitokset hienosta kisanvedosta ja uutisoinnista tänäkin vuonna!
JB
08.12.2016
00:03
  Hieno päätös kaudelle! Onnea Skobe! Hyvin pelattu ja hyvin vedetty!
Skobe
07.12.2016
23:52
  nimi/tas/ap:t
Pauli Wigelius 1
Tuomo Träff 0
Jooel Honkasalo 0 1
Tomi Piiparinen -1 3
Lauri Kankkunen 1
Mikko Paajanen 0
Mikko Kauppinen 0 3
Malin Nordling 1
Christian Nordling 1