Uutiset
Luotu: 12.01.2017 00:54:05 /
Muokattu: 12.01.2017 00:56:52 / Mikko Kauppinen

Poolin viikkokisoissa seniori-iltamat


Uusi poolin viikkokisakausi polkaistiin käyntiin hieman tuunatulla formaatilla, sillä käytössä oli ensimmäistä kertaa puolikkaat tasoitukset. Tämä ei suinkaan tarkoittanut sitä, että puolikkaan pakan tehnyt pelaaja olisi voittanut erän, vaan sitä että tasoitusskaalaa saatiin hieman levennettyä. Jos vielä viimekaudella ykkösen tasoituksella pelanneet tuuppasivat keskinäiset ottelunsa tasoista, saattoi nyt toisella olla 0,5 tasoitus mikä tarkoitti yhden erän etuantia korkeamman tasoituksen omaavalle pelaajalle. Uusi tasurimalli otettiin vastaan positiivisin fiiliksin varsinkin kun ”keskitason” pelaajien mittelöt tasoittuivat hieman.

EBK:n klubin pöytiin on joulukuun aikana vaihdettu pintaverat ja remontit jatkuvat vielä hetken aikaa, kun kolme pöytää viilataan viimeisen päälle minttiin. Pöytäremppa verotti toistaiseksi kisailijoilta yhden pöydän pois käytöstä ja eikös vain juuri silloin ilmoittaudu pelaajia täyden kaaviollisen verran.  Tämän ei annettu kuitenkaan haitata tositohinoita, vaan kisat vietiin läpi suunnitelmien mukaisesti.

Tasurituunauksia tai ei, voittaneiden puolelta kahdeksan pelaajan cup-vaiheeseen selviytyivät odotetun laisesti Pasi Kilpivaara, Tuomas Komi, Casper Matikainen sekä Tuomo Träff. Vasemmalla laidalla mielenkiintoisin mittelö käytiin senioripelaajien Henri Kaksosen ja Tor Janzonin välillä. Ottelu eteni aina kontra erään asti, jossa seniori-Heka erehtyi lyömään taiwanilaisen karalyönnin kilkuttelemalla jokaista palloa pöydällä ilman että yhdelläkään niistä olisi ollut aikomustakaan uhata säkkiä. Vahingossa liikaa tasuriaan laskenut Tor Janzon käytti tilaisuutensa vakuuttavasti hyväkseen ja eteni cupiin Tuomas Komia vastaan. Myös Mikko Kauppinen, Tomi Piiparinen sekä Jooel Honkasalo selvittivät tiensä lopulta pitkällä kaavalla mukaan jatkopeleihin.

Cupin ensimmäisen kierroksen kaikki ottelut päättyivät samoihin 5-3 lukemiin. Onnekkaimpina taistoista semifinaaliin poistuivat lopulta Pasi Kilpivaara, Tor Janzon, Casper Matikainen sekä Tuomo Träff. Nuori hurjapää Casper Matikainen oli siis joutunut kovaan seniorisetien puristukseen, kun kaikki muut semifinalistit kävivät jo hyvää vauhtia yli viidenkympin. Cappe ja Tuomo laittoivatkin kunnon shown pystyyn ja etenivät yleisön mieliksi aina kontra erään asti. Harvinaista kyllä molemmat herrat saivat parikin paikkaa ratkaista ottelu nimiinsä. Casperin viimeinen päälleveto ysimollukalle livahti sen verran pitkäksi, että ratkaisupallo vain röpötteli viettelevästi keskipussin huulia pohjalle kuitenkaan putoamatta. Tuomo totesi elämänsä paikan koittaneen ja naulasi ysin keskelle tuuletusten kera.

Pasi ja Tor selvittelivät puolestaan välejään pitkään ja hartaasti. Kellon lähentyessä jo puoltayötä, oli aika ottaa välillä jo iltalääkkeet ja suorittaa pieni taukojumppa verenkierron takaamiseksi. Pasin dosetista löytyi lopulta paremmat napit ja ”The Shield” vei lopulta klassikkomittelön lukemin 5-3.

Finaalissapa odottelikin varsinainen klassikoiden klassikko, kun kaksi klassista senioripelaaja ottivat yhteen. Tuomo sai loistavan alun otteluun vieden kaksi ensimmäistä erää nimiinsä. Tässä vaiheessa Pasi herätettiin kuitenkin päiväunilta mukaan tohinoihin ja lopulta ottelu eteni aina kutkuttavan jännittävään kontraan. Tuomo sai ratkaisuerässä paikan, mutta viime metrien kompastelun seurauksena Pasi oli lopulta herroista se, joka ratkaisi turnausvoiton nimiinsä lukemin 5-4.Luettu: 624 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

Tor
12.01.2017
10:24
  Hyvä Pasi!

Miika
12.01.2017
08:27
  Hyvä Pasi & Tuomo!
Skobe
12.01.2017
00:57
  Tasoitukset:
Henri Kaksonen 0,5
Lauri Kankkunen 2
Miika Virtanen 0,5
Eero Vakkuri 1,5
Pasi Kilpivaara 0,5
Henry Grahn 1
Tuomo Träff 0,5
Mikko Paajanen 1
Mikko Kauppinen 0,5
Tor Janzon 1
Jooel Honkasalo 0,5
Casper Matikainen 0
Miio Ronkonen 0,5
Panu Pekkala 1,5
Tomi Piiparinen 0
Tuomas Komi 0,5