Uutiset
Luotu: 22.02.2017 23:36:28 /
Muokattu: 22.02.2017 23:38:14 / Mikko Kauppinen

Keskiviikkopoolit päättyivät Särkisillan ja Rannan trillerifinaaliin


Mukavalukuinen mukava joukkio ilmestyi keskiviikkona klubille lumipyryä karkuun ja siinä samalla tuuppaamaan hieman ysipalloa. Kaiken kaikkiaan 15 mukavaa tuuppaajaa kilvoitteli viikkokisaherruudesta. Jussi Lampikin uskaltautui vihdoin ja viimein karapöydän ääreltä poolin pariin. Jussi kärsi kirvelevän kontratappion ensimmäisellä kierroksella Jyri Toivoselle eikä Tor Janzon päästänyt Jussia sen helpommalla piikkipuolellakaan. Tor lopetti Lammen kisat 5-3 lukemin.

Viime kaudella yhden viikkokisavoitonkin napannut Eero Vakkuri selvitti tiensä puhtaalla pelillä kvartseihin voittamalla Tuomo Träffin ratkaisuerässä. Eeron lisäksi jatkoon pääsivät Jyri Toivonen, Jesse Särkisilta sekä Mikko Kauppinen.

Vaikka Mikko Ranta kärsikin Jesse Särkisillalle toisella kierroksella 5-3 tappion, oli mies silti kovassa iskussa. Sen sai kokea mm. viime viikon voittaja Miika Virtanen, joka joutui toteamaan Rannan tehokkaammaksi selvin 5-1 lukemin. Rannan voittokulku jatkui myös puolivälierissä, jossa jyrän alle joutui tällä kertaa Jyri Toivonen. Jesse Särkisilta ja Tomi Piiparinen mittelivät puolestaan nk. klassikko-ottelun, joka etenikin aina kutkuttavan jännittävään kontraan asti. Tomi pääsi tuuppaamaan jo voitto-ysiä keskelle, mutta jollain kumman tavalla lähes pussin pohjia hivellyt ratkaisupallo vain pysyi pöydällä ja Jesse nappasi karkin parempiin suihin. Myös Tuomo Träff sai pitkän kuivan kauden jälkeen Mikko Kauppisen päänahan ratkaisuerässä. Eero Vakkuri tiputti puolestaan Jooelin ulos antamalla armosta vastustajalle vain yhden erän.

Tulikuumat vieraspelaajat Mikko Ranta ja Eero Vakkuri kohtasivat toisensa ensimmäisessä semifinaalissa. Ranta oli lopulta kaksikosta etevämpi ja vei ottelun lopulta nimiinsä 5-3 lukemin. Samoihin lukemiin päättyi myös Tuomo ”kultaranne” Träffin ja Jesse ”Jepster” Särkisillankin ottelu, Jessen hyväksi.

Finaaliparin lähtökohdat illan viimeiseen valssiin olivat hieman erilaiset. Jesse Särkisilta on näet voittanut viikkokisat käsittämättömät 78 kertaa, Rannan hakiessa avausvoittoaan. Ranta päättikin kirjoituttaa uuden nimen viikkokisavoittajien listaan ja säntäsi ratkaisevan tuntuisesti jo 4-1 johtoon. Särkisiltapa ei nähnyt mitään tarpeeksi hyvää syytä luovuttaa peliä, vaan jatkoi taistelemalla erä kerrallaan. Ja niinhän siinä kävi, että ottelu eteni aina kontraan asti. Kontrassa Jepster pääsi ensimmäisenä yrittämään pöydän putsausta, mutta ajautui seiskapallolle liian lähelle, jotta pussituspeliä olisi voinut jatkaa. Tässä vaiheessa nähtiin, mistä kokeneet pelimiehet ovat tehty. Jepster kaivoi hihastaan niin kutsutun heka-seiftin. Kuten useimmat biljardia seuraavat valistuneet ihmiset tietävät, heka-seiftillähän tarkoitetaan aggressiivista turvalyöntiä, jolla eliminoidaan vastustajan mahdollisuudet pussittaa seuraavana vuorossa olevaa palloa. Nähtyään Jepterin ratkaisun, Ranta päästi suustaan biljardisaleilta tutun ”pff” –äänteen ja säkitti ällistyttävän hienon pallon ylikulmaan. Seuraava kasipallo ei sitten mennytkään ja seurasi muutaman pallon turvapelitaistelu. Jesse oli lopulta se pelaaja, joka pääsi ensimmäisenä kunnon säkityspaikkaan, eikä enää katsonut taakseen. Jännittävien vaiheiden jälkeen Särkisillalle siis 79s. voitto.Luettu: 668 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

Skobe
25.02.2017
13:09
  Kyllä, puolikkaat tasoitukset kaventavat tasoeroja kivasti varsinkin tasoitusskaalan keskikohdilla. Esim. nyt Vakkuri antaa Kankkuselle yhden erän eteen, kun taas vanhalla skaalalla pelasivat tasoista.
JB
24.02.2017
13:04
  Ja kahden ensimmäisen pelikuukauden osalta kun on pelattu 7 viikkokilpailua, vaikuttaisi tasoituksetkin tässä vaiheessa toimivalta, kun on 6/7 eri voittajaa ja 10/14 eri finalistia.
Miika
23.02.2017
08:56
  Hyvä Mikko ja Jesse! 79. kisavoitto, se on jo hurja :O
Tor
23.02.2017
08:53
  Hyvä Jepster!
Erityismaininta Skobelle mukavasta uutisoinnista.