Uutiset
Luotu: 17.05.2017 23:40:16 /
Muokattu: 17.05.2017 23:43:21 / Mikko Kauppinen

Skobe ja Jooel poolin finaalitrillerissä


Lätkäpelit taukosivat hetkeksi Suomen otettua hieno taktinen piikki Kanadaa vastaan, joten EBK:lla päästiin jälleen keskittymään itse päälajiin eli biljardiin. Tarkemmin sanottuna vuorossa olivat poolbiljardin viikkokisamittelöt, joihin otti tällä kertaa osaa 11 soturia. Myös Kimmo Jokela oli löytänyt klubimme biljardimaailman kartalta ja päättikin välittömästi osallistua rientoihin. Kimmo sai ensimmäisenä vastaansa pahamaineisen all-round* piikittäjän Tuomas Komin. Vauhdikkaasta alusta huolimatta, Kimmo ei pysynyt Tuben kyydissä, vaan joutui poistumaan mittelöstä 2-5 tappiolukemat takataskussaan. Vaan eipä hymyillyt arpaonnikaan Kimmolle, sillä kaavion vasemmalta puolelta vastaan asettui rankingjohtaja Tomi Piiparinen. Tomi jätti tervetuliaiskahvit ja nisukat tarjoamatta ja lähetti Kimmon kotimatkalle 2-5 lukemin.

Tuomas Komi ja Miika Virtanen nappasivat tiukat kontravoitot mieheen pelissä pääsystä semifinaaleihin. Mikko Kauppisen ja Jooel Honkasalon ei sen sijaan tarvinnut hikoilla aivan samanlaisessa löylyssä omissa cuppipaikan peleissään. Kauppinen sai arvokkaan päänahan arkkivihollisestaan** Tomi Piiparisesta lukemin 5-1 ja Jooel puolestaan piikitti Panu Pekkalaa 5-3 lukemien arvoisesti.

Vaikka Tuomas Komi osallistuukin hieman harvemmalla tahdilla poolmittelöihin, on hän osallistuessaan kuitenkin aina yksi varteenotettavimmista voittajakandidaateista. Jooelilla olikin täysi työ Tupsun kanssa, mutta hiipivän tiikerin varmuus riitti tällä kertaa kuitenkin Komin kukistamiseen 5-3 lukemin. Toisessa semifinaalissa Mikko Kauppinen ja Miika Virtanen mittelöivät puolestaan biljardiklisein sanottuna ”koko rahan edestä”. Molemmat herrat saivat kontrassa omat paikkansa, mutta ottelu lipui lopulta Kauppiselle hänen upotettua biljardiklisein sanottuna ”avainpallo” ennen viimeisiä helppoja toppareita.

Jooel Honkasalon ja Mikko Kauppisen välinen finaalimittelökin meni lopulta kutkuttavan jännittäväksi, taiston edettyä aina ratkaisuerään asti. Jooel pääsi ensimmäisenä koittamaan pöydän tyhjennystä, mutta hänen leikattuaan ohutta ja hankalaa palloa väärin, kivi uiskenteli kuin rangaistuksena keskipussiin. Kauppisella oli tämän jälkeen verrattain helppo työ säkitellä loput pöydälle jääneet pallot. Ja näin lopulta kävikin jos asia jäi askarruttamaan…

* muistathan ilmoittautua 17.6.2017 pidettäviin EBK:n All-round vol. 3 mittelöihin.

** opin taannoin YouTuben kummallisesta maailmasta, että arkkiviholliset ovat yleensä melko pieniä. Isoimmatkin niistä ovat noin A4-A3 kokoisia.Luettu: 517 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

Skobe
17.05.2017
23:44
  Nimi/tasoitus/aapelit
Pasi Kilpivaara 0,5
Miika Virtanen 0,5 2
Mikko Kauppinen 0,5 2
Tuomo Träff 0,5
Tomi Piiparinen 0 1
Jooel Honkasalo 0,5
Mikko Paajanen 1
Lauri Kankkunen 2
Tuomas Komi 0,5
Panu Pekkala 1,5
Kimmo Jokela 0,5