Uutiset
Luotu: 22.07.2017 22:57:34 /
Muokattu: 30.07.2017 21:18:15 / Joni Ahola

EBK:n Kesärieha IX järjestetään 29.7.2017Kesän kohokohta on jälleen kohta aivan ovella. Perinteistä Kesäriehaa vietetään jo yhdeksännen kerran ja jo totutun todennäköisesti jälleen Espoonlahden alueella. Pientä kisailua toinen toistaan hauskemmissa ja erikoisemmissa lajeissa päivän aikana ja ilta huipentuu palkintojenjakoon ja saunomiseen sekä grillailuun Ravintola Casanovan saunatiloissa.

Tämä tapahtuma on ollut joka vuosi upea ja kaikkien osallistujien mieleen. Tänäkin vuonna toistuu samantyyppinen kaava kuin aikaisemmin. Reilu puolet lajeista on ns. taitolajeja, joskin useat sellaisia, ettei niitä voi juuri etukäteen harjoitella ja saadaan sitä kautta mukavaa yllatysmomenttia voittotaisteluun, kun tuurikin ratkaisee.

Tapahtuma on erinomainen yhteishengen kasvattaja ja sen takia se sijoittuukin aina tähän kilpailukauden alkuun heinä-elokuun vaihteeseen. Siitä on hyvä ponnistaa uuteen kauteen! Tapahtumaan saa osallistua kaikki EBK:n ja Klubin jäsenet. Katsojiksi ja kannatusjoukkoihin saa tulla myös Avecit. Etukäteisvalmisteluiden vuoksi ilmoittautumisia toivotaan hyvissä ajoin.

Mukaan jo ilmoittautuneet näkee tästä linkistä: http://www.espoonbiljardikerho.com/Registered.php?id=128

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄSTÄ.
Ilmoittautua voi myös tämän uutisen kommenttikenttään.

KESÄRIEHA IX LAUANTAINA 29.7.2017:
ALKAA KLO 12:00

Aloituspaikka on Espoonlahden uimahallin (Espoonlahdenkuja 4) takapihalla.
(ylätasanteen lenttiskenttä ja alatasanteen nurtsialue josta aloitetaan)

Ilmoittautuneiden kokonaismäärä vahvistetaan avajaisten yhteydessä ja osallistumismaksut (20€) kerätään.
Ajoissa eli viimeistään määräaikaan 12:00 mennessä paikalla olijat saavat 2 lähtöpistettä.
Avajaisten yhteydessä puheenjohtaja esittelee vähän Kesäriehahistoriaa ja avaa kilpailut.

1. laji Frisbeen tarkkuusheitto
Maalialue/-tolppa n. 20m päässä heittopaikasta johon heitetään 2-3 Frisbeetä. Lähimpänä maalia/tolppaa oleva mitataan. Jos tolppa niin osumalla suora jatkopaikka. Heittojärjestys arvotaan ja 8-12 parasta jatkoheitoille. Tasatilanteessa molemmat jatkoon. Finaalikierroksen tulos ratkaisee järjestyksen ja heitetään käänteisessä järjestyksessä.

2. laji Saappaanheitto
Saapasta koitetaan heittää mahdollisimman pitkälle. Yksi heittokierros ja kierroksella heitetään kaksi saapasta. Pisin tulos lasketaan ja saappaan pitää olla pysähdyttyään sektorissa. Tulos mitataan sentin tarkkuudella saappaan takimmaisesta osasta (lähimpänä heittopaikkaa). Lievästi yliastuttu (eli mies ei ole kokonaan yli) heitto on miinus 2m tuloksessa. 8-12 parasta finaaliin jossa sijoituksen ratkaisee finaalikierroksella heitetty tulos. Tasatilanteessa molemmat jatkoon tai uusintaheitot. Ensimmäisen heittokierroksen järjestys arvotaan. Finaalikierroksella heitetään käänteisessä järjestyksessä. EBK:n ennätys on 33,00m (Heikki Niva).

3. laji Pituuspotku
Kuka potkaisee SuperTele pallon pisimmälle? Kolme potkua sektoriin. Pisin tulos lasketaan. Tulos mitataan sentin tarkkuudella pallon takimmaisesta osasta. Lievästi yliastuttu potku on miinus 2m tuloksessa. 8-12 parasta finaaliin jossa sijoituksen ratkaisee finaalikierroksella potkaistu tulos. Ensimmäisen heittokierroksen järjestys arvontaan. Finaalikierroksella potkaistaan käänteisessä järjestyksessä. EBK:n ennätys 40,52m (Mikko Paajanen)

4. laji Kaisapallojen tarkkuusheitto
Yksi kaisapallosarjan heittokierros maalialueelle tai lähelle tolppaa/keppiä. Maalialueella mitataan sentin tarkkuudella mitalla kaksi lähintä tulosta yhteen. 8-12 parasta pelaajaa finaalikierrokselle jossa alkukierroksen tulokset nollataan. Heittojärjestys arvotaan, finaalikierroksella mennään käänteisessä järjestyksessä. Tasatilanteessa molemmat jatkoon.
 
Tässä kohtaa välipuheita, yhteishengen kohotusta, yhteiskuvaa, lounastaukoa yms.

5. laji Kolikonheittoa seinään/kruunaklaava (ruoansulatuslaji)
Kolikonheittokaksintaistelut kaisahakukaaviolla. Ottelut paras kolmesta/viidestä ja kahdesta piikistä pihalle. Pariton kierros on seinään ja parillinen kierros on kruunaklaava.

6. laji Fudisgolf / Telepallon tarkkuuspotku
Joko pelataan perinteinen pareittain tuttu kisa jossa toinen laskee toisen potkut ja sitten toisin päin. Tai pelataan vaihtoehtoisesti uudella tarkkuuspotkulla kilpailu. Antakaahan kommenttia, perinteinen vai uusi tarkkuuspotku vai kenties jotain ihan muuta?

Perinteinen: Pareittain jossa toinen laskee toisen potkut. Vähiten potkuja ennalta määrätyn radan läpi suorittanut voittaa. 4-8 parasta tulosta (tai useampi tarvittaessa jos monella sama tulos) suorittavat vielä erillisen finaalikierroksen joka ratkaisee voittajan. Finaalikierrokselle lähdetään nollista! Tasatilanteessa voittaja ratkaistaan tarvittaessa tarkkuuspotkukilpailulla tai kps
 
Vaihtoehtoinen: Määritetään maalialue johon telepallo on potkaistava. Kolme yritystä ja jos maalialueelle pääsee -> selviytyy finaaliin. Finaalissa potkaistaan maalialueelle/-tolppaa kohti kaksi potkua ja lähin mitataan. Lähimmäksi päässyt voittaa.
 
Joku muu: ???

7. laji Mökkitikka (modified)
1. osa: Heittojärjestys arvotaan, kaksi heittokierrosta josta yhteispistein 12 parasta jatkoon.
2. osa: Käänteinen heittojärjestys ja saavutetut pisteet puolitettu -> Kaksi heittokierrosta ja yhteispisteiden perusteella 6 parasta finaaliin
3. osa: Käänteinen heittojärjestys ja saavutetut pisteet puolitettu -> Finaalissa kaksi heittokierrosta ja yhteispisteet ratkaisee
Jos useampi on samalla sijalla niin kaikki jatkoon. Voitto ratkaistaan tasatilanteessa yhdellä uusintaheittokierroksella. Pisteiden puolituksessa pyöristys on alaspäin
 
Mökkitikka on ollut aina melko hidas joten hiukan muokattu/vähennetty heittokierroksia alkukierroksilla.

8. laji SPECIAL
Laji päätetään paikan päällä, mikäli siihen riittää aika. Toki kommenttikenttään voi heittää ideoita/vaihtoehtoja mikä se voisi olla.

n. 19:00 on siirtymävaihe Casanovan saunatiloihin (kävelymatka), jossa suoritetaan tarvittaessa vielä päätöslaji ennen kuin suoritetaan palkintojenjako. Vapaaehtoisen saunomisen lisäksi Casanovassa on myös grillausmahdollisuudet jotka EBK hyödyntää tarjoten vähintään makkaraa. Sauna on EBK:n käytössä koko illan!

9. Laji The Hattu
Kukapa ei tietäisi vielä, mikä on "The Hattu". Loistava jännitysnäytelmä Kesäriehaan eli kaikki laittavat jonkun tunnistekortin Hattuun (pyttyyn?) ja sijoitus muodostuu ulosvetojärjestyksessä. Haluat olla se viimeinen hatussa...

Heti perään suoritetaan Kesäriehan palkintojenjako ja loppupuheet, kunhan pistelasku on tarkistettu.

Muuta oleellista:
- Osallistumismaksu on 20e joka menee kokonaisuudessaan palkintoihin ja ylläpitokustannuksiin. (palkinnot, sauna, ruoka, osa juomista yms.) EBK hoitaa ylimenevän osuuden. Maksut käteisellä paikan päällä EBK:n puheenjohtajalle viimeistään kesäriehan avajaisissa.
- Rahapalkintoja ei ole, mutta pokaalit kolmelle parhaalle + voittajalle nimi upeaan kiertopalkintoon ja Suomen maajoukue pelipaikta vuodeksi esim. olohuoneen seinälle.
- EBK:n toimesta riehapaikalla on myös naposteltavaa ja alkoholitonta virvoitusjuomaa + pizzaa riehan puolivälissä. Lisäksi lajivoittajille ja lajiluusereille on erikoispalkinnot.
- Ajoissa paikalla olijat saavat siis 2 lähtöpistettä. Muistakaa ottaa omat (alkoholi)juomat mukaan.
- Palkintojenjaon + saunan jälkeen moni saattaa haluta baari-iltaan toiset vaatteet joten vaihtovaatteet kannattaa ottaa mukaan.
- Sääennusteet... ihan sama mitä on luvannut. EBK on tilannut kyseiselle päivälle aina suht aurinkoista ja lämmintä päivää (poikkeusvuosia ei muistella...) joten sopivan vaatetuksen lisäksi kannattaa muistaa aurinkorasvat ja kunnollinen nestetankkaus päivän aikana (myös vettä!). - EBK:n vihreä jalkapallosta ja lentopallosta tuttu paita on hyvä vaatetus riehaan, mutta hyväksytään myös EBK:n uusi tai vanha pelipaita. Luonnollisesti edellisen vuoden mestari pitää yllään kiertopalkintopaitaa (mikäli mukana kisoissa). Jos nyt jostain syystä sää ei meitä suosi lainkaan (mitä ei ole tapahtunut vielä ikinä PJ:n hyvin valikoidun muistin mukaan), niin EBK:n päätäntäelin keksii hätäratkaisun kesäriehan järjestämiseksi mahd. kuivemmissa tiloissa).

Tulosseurantaa pidetään tietenkin taas: http://www.espoonbiljardikerho.com/Kesarieha/

Lämpimästi tervetuloa kaikille!

Terveisin,

Joni "Johnny Boyh" Ahola
Puheenjohtaja

Kesärieha voittajat kautta aikain:
2009 Joni Ahola
2010 Teemu Träff
2011 Joni Ahola
2012 Teemu Träff
2013 Joni Ahola
2014 Mikko Kauppinen
2015 Jouni Kelokaski
2016 Heikki Niva
2017 Sinä?

Tule mukaan! Jos et ehdi kisaamaan niin tule moikkaamaan ja kannustamaan!Luettu: 920 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

JB
23.07.2017
21:02
  Lajit on laitettu seuraavaan järjestykseen:
1. Frisbeen tarkkuusheitto
2. Saappaanheitto
3. Pituuspotku
4. Kaisapallon tarkkuusheitto
-- ruokatauko yms. --
5. Kolikonheitto (ruoansulatuslaji)
6. Fudisgolf tai tarkkuuspotkukisa (kysely käynnissä)
7. Mökkitikka (muokattu versio)
8. Special laji joka päätetään paikan päällä mikäli ei olla jäljessä aikataulusta. Tämä nähtäneen ruokatauon kohdalla aika hyvin.
-- 19:00 siirtyminen Casikseen --
9. laji The Hattu joka pidetään siis erittäin todennäköisesti Casanovassa ellei olosuhteet muuta vaadi.

Edellä oleva uutinen päivitetty. Hienosti on jo ilmoittautunut porukkaa mukaan, kun 18 nimeä näytti olevan tässä kohtaa listalla. UPEAA! Lisää mahtuu.
Pauli
13.07.2017
14:58
  Laittaisin nuo voimaa vaativat ja loukkaantumisriskiä sisältävät lajit, kuten saappaanheitto ja pituuspotku, tapahtuman alkupäähän...
JB
09.07.2017
23:25
  Pisteitä tuottavat lajivaihtoehdot voisi olla seuraavat jos mennään samalla kuin viime vuonna. Tosin kolikonheitto jäi väliin, mutta ehkä tänä vuonna saadaan formaattiin yhdeksän lajia, kun olisi yhdeksäs kertakin.

(extra) Ajoissa paikalla (pisteet)
1. Frisbeen tarkkuusheitto
2. Mökkitikka(nen)
3. Kaisapallon tarkkuusheitto
4. Fudisgolf
5. Tulitikun heitto
6. Kolikonheitto
7. Saappaanheitto
8. Pituuspotku
9. The Hattu (ehkä Casiksessa)

Laittakaahan mahdollisia ideoita niin suunnitellaan sen perusteella aikataulutus!