Sauli Solhagen

Liittynyt Kerhoon: Vuonna 2017 huhtikuussa kerhoon ja 2018 marraskuussa klubiin
Asuinalue: Espoon Kauklahdessa
Aloittanut biljardin: Ensimmäisen kerran HBK:lla (Fredan sali) 1970-luvun alkupuolella, uusia aloituksia myöhemmin mm. Malmössä, Tukholmassa ja Helsingissä sekä viimeksi Espoossa 2017.
Biljardilajit: Kara
Lempipelaajat / Esikuvat: Michael Nilsson (Ruotsi), Miika Virtanen (EBK)
Micke on Ruotsin kansainvälisestikin menestyneimpiä pelaajia ja tunnen hänen rankan tarinansa hyvin, kuten myös tunsin hänen edesmenneen isänsä, jonka salilla itsekin aikoinaan pelasin. Miika on siirtynyt karan pariin hyvällä opinhaluisella asenteella ja panostaa myös harjoitteluun.
Pelivälineet: Longoni Ambra, Orsi ½ match -pöytä (vintissä)

Parhaat saavutukset (tällä vuosisadalla):
- EBK kerhomestaruus karassa 2017
- Kara Pari SM-pronssi 2018
- Kaudella 2017-18, 4 palkintosijaa / 5 rankingkisaa
- Useita viikkokisavoittoja karassa

Ennätykset:
- -

Tavoitteet:
- hankkia mielihyvää onnistumisista, rasittaa aivoja ja liikuttaa kroppaa, kylvää kauhua vastapelaajien keskuudessa :)

Sauli aloitti kilpapelaamisen kaisassa ja siirtyi karaan heti kun se tuli mahdolliseksi Helsingissä. Ruotsin karakuviot tulivat tutuiksi Saulin asuessaan Skånessa ja Tukholmassa 90-luvulla. Vuosituhannen vaihteessa Sauli toi muutamia karapöytiä Suomeen ja pelasivat mm. joukkuekisan ruotsalaisia vastaan kuin esityönä nykyiselle karatoiminnalle. Saulin kertomuksena: "Huomaan myös jättäneeni näkyvän jäljen Ruotsin biljardimaailmaan katsoessani tuoreen vuoden 2018 Ruotsin mestarin David Pennörin kuvaa. Pelasin häntä vastaan aikoinaan Helsingborgissa joukkue SM:issä, jolloin hän meinasi tikahtua nauruun nähdessään silloiset vitsikkäät retropulisonkini ja niistä hän jaksoi myös puhua aina myöhemminkin. Sittemmin hän todellakin kasvatti itselleen samanlaiset ja ne hänellä yhä edelleen on".


Huom! Kuva on Saulin vuoden 2017 kuntavaalikuva sivustolta: http://www.espoonkokoomus.fi/ehdokas/solhagen-sauli/