Karan joukkuesarja 2021-2022

  • pe 22.10.2021

22.10.2021-23.4.2022

Karan joukkuesarja on kilpailukauden aikana pelattava seurojen/klubien/kaupunkien välinen kilpailusarja. Lajimuotona pääsääntöisesti 3-vallin kara, mutta joukkuesarjaan voidaan tulevaisuudessa lisätä myös muita karalajeja.

Joukkueet: Jokaisessa joukkueessa pitää olla vähintään kolme pelaajaa. Enimmäismäärää ei ole määritelty, mutta sama pelaaja voi yhden sarjan aikana edustaa vain yhtä joukkuetta. Pelaajien ei tarvitse kuulua samaan seuraan/klubiin (vaikkakin käytännössä suositeltavaa olla vähintään samasta kaupungista). Samasta seurasta/klubista voi olla mukana myös useampia joukkueita.

Formaatti: Sarjassa pelataan ”kaikki kaikkia vastaan” sisältäen sekä koti- että vierasotteluita (vähintään kaksi kierrosta). Jatkoon pääsevät sarjan joukkuemäärästä riippuen 2-4 parasta joukkuetta jotka pelaavat semifinaalit ja finaalit (paras kolmesta, kotipeli-vieraspeli+mahdollinen ratkaiseva kotipeli).

Ottelut: Yksi sarjan ottelu koostuu kolmesta pelistä joissa jokainen peli pelataan 30 pisteeseen 40 lyöntivuoron rajoituksin. Peliparit arvotaan aina ennen jokaista ottelua. Pelin voitosta joukkue saa 2 pistettä, tasapelistä molemmille 1 ja tappiosta 0 (6 pistettä per ottelu). Tasapisteissä lohkon sisällä voitot, keskinäiset ottelut ja keskiarvot määräävät lopullisen sijoituksen. (tarkentuvat sarjan alkaessa)

Osallistumismaksu: 120 € / joukkue.

Palkinnot: 100% osallistumismaksuista menee palkintoihin ja lisäksi voittajajoukkueelle on kiertopalkinto. Parhaat joukkueet palkitaan osallistujamäärästä riippuen mikä tarkennetaan sarjan alkaessa.

Milloin? Sarja alkaa 22. lokakuuta ja kestää arviolta 23. huhtikuuta 2022 asti. Tarkempia tietoja ja tarkennuksia aikatauluihin määritellään, kun joukkuesarjan osallistujamäärä on varmistunut.

Aikataulu: Otteluiden aikataulutus laaditaan arviona kunkin joukkueen paras kotipelipäivä viikossa. Näiden pohjalta luodaan runkosarjan otteluohjelma. Nämä päivämäärät eivät ole kuitenkaan lopullisia vaan joukkueet voivat sopia keskenään ja muuttaa peliajankohtaa tarvittaessa. Peliaikatahti on, että vähintään yksi ottelu pelataan noin kahden viikon välein.

Ilmoittautuminen päättyy 15.10.2021 klo 17:00. Sarja ei vaadi SBiL:n kilpailulisenssiä eikä sillä ole vaikutusta karan rankinglistoihin.