Kaisamestaruus 2023

Kaisamestaruus keräsi paikan päälle 14 mestaruuden tavoittelijaa. Hallitsevana mestarina tittelijahtiin lähti Aspin Kajtsu

Tälle vuodelle meni kuitenkin saletisti mestaruustaulu uusiksi sillä, Kajtsun kohtaloksi koitui kaksi peliä ja kaksi tappiota, Jonille ja Tubelle. Muut kahteen peliin jääneet näissä kisoissa olivat kaksi niukkaa tappiota kokenut Sumppu, Jarnoa vastaan 41 sarjan tehnyt, mutta niukan tappion kokenut Nikke sekä Jokke, jolloin kolmannelle kierrokselle jatkaa 10 pelaajaa, joista neljä pelaajaa puhtaalla.

kolmannella ja neljännellä kierroksella nähtiin niin nopeita pelejä kuin myös rankkaritaistoja. Varsinkin Winha ja Mikko laittoivat kaiken peliin ja taistelivat tiukan 38 - 18 väännön Mikon ollessa parempi. Jarno tarrasi Isäänsä vastaan pelatussa pelissä sarjapalkintoon tehden 47 sarjan.

Samalla, kun Mikko paineli jo toiseen rankkaripeliinsä ja pudotti Jonin pois kisoista 60-56, Winha taisteli oman neljännen kierroksen pelissä Tubea vastaan (Tuben viides kierros) erittäin vahvasti aina pisteen päähän. Winhan vauhti hieman hyytyi 59 pisteeseen ja Tube hiipi lopulta taisteluvoittoon 60-59.

Henry Grahn yllätti kaisakansan antamalla aikaisemmalla kierroksella Tubelle piikin ja jatkoi vakuuttavaa tekemistä myös viidennellä kierroksella. Henkka pudotti kisoista ulos Mikko Rannan ja samalla myös ulos podiumilta selkein lukemin 60-16. Mikko ainoana kolmen voiton miehenä kaisamestaruuden neljäs tänä vuonna ja viimeinen palkintosija.

Jarno Ahola kohtasi omassa  ns. semifinaalissaan Tuomas Komin ja nopeatempoisessa noin 15 minuutin ottelussa Jarno oli selkeästi tehokkaampi ja upotti tarvittavat pallot voittolukemin 60-22. Tuben viime vuoden finaalipaikka vaihtui nyt kolmanteen sijaan.

Kaisamestaruus 2023 finaalipari oli siis tänä vuonna Jarno Ahola vs. Henry Grahn. Tämä tiesi sitä, että kaksari ei tänä vuonna osunut kenenkään veikkausrivillä. Grahn lähti lähes toivottoman tehtävän pariin, sillä kovassa iskussa oleva Jarno Ahola pitäisi kukistaa finaalissa kahdesti. 

Finaalin ensimmäiset lyönnit lähti rauhallisesti kummankin hakiessa vielä tuntumaa ja finaalifiilistå kellon jo hiipiessä pikkutuntien puolelle. Eipä aikaakaan, kun tämän kauden rankingkärki ja aikapäivää sitten jo ykköspaikan varmistanut Jarno iski vielä kertaalleen kisojen pisimmän sarjan ja aina uusiin kymmeniin tempaisemalla 50 pisteen sarjan. Hankalahko kaisa ei enää uponnut pisteeltä kulmaan, joten taistelu jatkui.

0-53 tilanteessa Henkka pussitti punaisen kulmaan pelastaen kuivst pois takaraivosts, mutta eipä aikaakaan kun Jarno tekikin parilla kaisalla pelin poikki ja nappasi finaalista voiton 60-3.

Jarno Ahola EBK:n kaisamestariksi 2023 ja kaksi pisintä sarjaa 50 ja 47. Kyseessä olikin jo Jarnon seitsemäs perättäinen  voitto ja hänellä on mahdollisuus täydentää vielä viikon päästä kausi kahdeksanteen kauden viimeisessä viikkokilpailussa.