13 soturia kaisan tiistaikisoissa - Komin seitsemäs näytös

17.5.2022

Kun perinteinen kaisatiistain viikkokisa pärähti puoli kuusi käyntiin, oli mukana hienosti 13 taistelijaa. Tästä joukosta vain kaksi pystyi selvittämään alkukierroksen kolme peliä vailla tappioita, viime viikkojen pussitushirmu Pekka Laatunen ja monet viikot poissaolollaan loistanut Joni Ahola joka taiteilikin Mauno Nuutista vastaan söpön 34 pisteen sarjan toisella kierroksella.

Kun cuppikierros käynnistyi, tuli heti lähtöön ennakkosuosikkien kohtaaminen, kun Tuomas Komi haki kaaviossa Laatusen. Tube olikin saanut piikin avauskierroksella Jouna Heikkiseltä ja nousi veitsi kurkulta kolmannen kierroksen pelistä vielä takamatkalta 60-55 voittoon Mikko Rannasta.  Näistä koettelumuksista toivuttuaan kaisan rankingkärkemme paukutti 37 pisteen sarjan turvin Pexin kassalle 60-15.

Muissa cupin otteluissa Joni pystyi kukistamaan hieman ailahtelevassa pussitusvireessä pelanneen Niklas Aspin 60-43. Ja puolestaan Panu Pekkala pudotti Jouna Heikkisen jatkosta selkein numeron 60-25. Pantteri tienasikin tällä voitolla legendaarisen takaovipaikan suoraan finaaliin ja sai ihastella Tuben ja Jonin välistä semifinaaliottelua yhdessä monipäisen yleisörintaman kera.

Semifinaalin alussa ihmeteltiin aloituksien ohilyöntejä, mutta heti seuraavalla Tube rankaisi 30 pisteen sarjalla ottaen vankan kiinnityksen semifinaalin voitosta. Joni ei pystynyt vastaamaan kuin silloin tällöin parilla punaisella Tuben kiitäessä kohti voittoa 60-12. Pantteri ei ehtinyt huilata kuin 10min.

Finaali alkoi tasaisesti ja eteni näin aina puoleen parttiin asti. Mr. Komi oli kuitenkin hieman etevämpi paikoissaan eikä näin avauskierroksen tappiolle tullut enää toista moista.  Tubelle finaali numeroin 60-36 ja kauden seitsemäs voitto mikä takaakin jo lähes 50 pisteen karkumatkan rankinglistalla.