14 pelaajan viikkokisoissa juhlittiin Tuben voittoa

3.11.2020

Sen verran mukavasti tuli porukkaa marraskuun ensimmäisiin viikkokisoihin, että päätettiin ottaa myös naapuritilasta kaksi lisäpöytää käyttöön. Ja sen verran vauhdikkaasti menikin kisat, että kuppipelit (eli 4. kierros) käynnistyi jo vähän kahdeksan jälkeen illalla seitsemän pelaajan ollessa vielä mukana.

Tämä "Magnificent Seven" muodostuikin seuraavista pelipareista:
Hannu Vanhanen vs. Niklas Asp jossa Winha aloitti ottelun väkevämmin tempaisemalla heti aloituksesta kaisankin sisään. Muutenkin Winha oli edellisiä viikkoja tehokkaammalla päällä sillä rankkarit oli alkupeleissä jäänyt selkeästi vähemmälle. Nikke painoi kyllä hyvin kampoihin ja omasi omat voiton mahdollisuutensa, mutta se ei aivan riittänyt - peli päättyi peliajan loputtua Winhan voittoon 60-47.

Tuomas Komi vs. Juha Pekkarinen oli ennakkoon todella kova pelipari jossa kumpikin oli hävinnyt oman 3. kierroksen ottelunsa täpärästi tiukkojen taistojen päätteeksi. Pekkiksen ajatukset taisivat ollakin jo seuraavan päivän poolin viikkokisoissa, koska Tube johti ottelua n. 15min jälkeen jo murskaavan selkeästi 48-3. Tubekin oli loikkinut kaisapöytää ympäri tänään kuin aropupu ja himot hyökätä ollut selkeästi enemmän mielessä. Pekkis havahtuikin ottelun lähestyttyä loppua ja alkoi tehokkaammin pistämään vastaa noustenkin aina 40-59 tilanteeseen asti, kunnes kello pirahti peliajan täyttymisen vuoksi. Tube iskikin teikkausvoiton myötä ekan rankkarin sisään...

Vesa Puustinen vs. Tuomo Träff oli kohtaaminen jossa kaisan rankingkärki, eli alias Kultaranne pelasi edustavasti ykköspöydällä. Tuomo olikin pelannut puhtaalla pelillä cuppiin asti mikä vaan vankisti hänen asemaansa rankingin piikkipaikalla. Haastajana otteluun lähtenyt Puustis kuitenkin piti pintansa taistelussa ja rimpuili vastaan minkä pystyi. Omatkin luiskahteli pussiin eikä Vesku pystynyt nousemaan kuin lukemaan 34 Tuomon jo saavuttaessa 60 pistettä.

Listan hännillä seitsemäs cuppaaja oli Joni Ahola joka oli myös toisena pelaajana puhtaalla pelillä puristanut itsensä läpi loppupeleihin. Varsinaisesta puristamisesta ei ollut siihen asti ollut tietoakaan, kun kukaan vastustajista ei ollut päässyt vielä puoleen parttiinkaan ja Johnny Boyh itse oli sen sijaan leiskauttanut kisojen pisimmän sarjan 33.

Neljännen kierroksen ottelut käynnissä eli cup-otteluiden ensimmäiset kohtaamiset

Viidennellä kierroksella peliparit olivatkin sitten yhtä kuin semifinaaliparit:

Joni Ahola vs. Hannu Vanhanen 60-21
Tuomas Komi vs. Tuomo Träff 60-15
Kummassakin semifinaalissa pelattiin käytännössä vain yhtä maalia heti aloituksesta lähtien. Ahola ja Komi pelasivat molemmat kakkospallosta itsensä johtoon eikä kokeneemmat kaisajyrät Winha ja Tuomo voinut tällä viikolla mitään muuta kuin ihailla Aholan ja Komin pussituksia.

Finaali:
Joni Ahola vs. Tuomas Komi 50-60
Finaali alkoi Jonin tehdessä 12-0 johtolukemat, mutta vartin räpellyksen jälkeen Tube otti niskastaan kiinni ja painoikin kaikki seuraavat pisteet ja paransi otteitaan taas totutusti pelin edetessä hänen tahtinsa mukaan. Joni ei sen sijaan pystynyt kuin omaa uittamaan, kunnes oltiin jo ratkaisevan tuntuisesti lukemissa 6-57 Tubelle. Joni iskikin tässä kohtaa punaisen paniikkinapin turvin kaisan krossilla keskelle pesään 24-57 kaventaen ja muutaman lyöntivuoron päästä peli olikin jo 50-57, kun Joni löi kaksi kaisaa nakilla säkkiin. Tube pääsi kuitenkin tekemään Jonin huolimattomasti stellatun valkoisen pussiin punaisen nakilla ja nappasi kauden viidennen viikkokisavoittonsa.

Uutinen: Joni Ahola