AP-kingi hurjana

24.11.2021

EBK:n luolassa poolin viikkokisoissa ei nähty tunkua tällä viikolla. Kahdeksan uskaliasta kuitenkin ilmaantui kokeilemaan uutta pelimuotoa. Peliksi valikoitui 10-pallo, pallo tasoituksin. Joillekkin riitti kasi erävoittoon, useimille 10pallo. Ja maalatut moneyball kyydit hyväksyttiin myös erävoittoon. Mutta ennenkun tästä kisasta lisää, niin mennään jackpot raporttiin......

Viidestä tikkarin metsästäjästä valikoitiin kaksi onnelista jackpot laitteeseen. Ensimmäisenä vuorossa Esa joka paiskoi pallot näyttävästi seinille ja kuulutti Skoben laitteeseen. Kaksi ensimmäistä yritystä lupailivat jo tikkunekkuja. Kuitenkin kivi jäi näillä yrityksillä muutaman sentin lyhyeksi lapusta. Kolmannella yrityksellä AP-kingi laittoi kiveen vauhtia. Ysi spotilta pussiin, ja kivi kolmesta vallista keskelle tikkarilappua! Näin ollen jackpotin kehittäjä, luoja, isä, itse valtias otti historian ensimmäisen tikkaripotin (50 nekkua) haltuunsa.

Noniin... takas kisaan. Eli 10-palloa, pallotasurein. Kokeilulla testattiin saadaanko lisää jännitystä/tasaisuutta peleihin. Ja kyllä! Pelit olivat taktisempia ja jännittävämpiä. Tasaisuus pieneen voittomäärään pelatessa ei kuitenkaan aina näkynyt. Mutta pelaajat ottivat hyvin vastaan uuden viikkokisapelimuodon. 

Semifinaaleissa kuikuilivat tutut naamat. Skobe vs Pekkis. Ja Toisessa Esa vs Pasi. Ekalla kierroksella tukkapöllyä puhvelille antanut Skobe joutu revanssiin semeissä. 3-1 johtoon hyökkäävällä pelillä heittämällä. Sitten Buffalo sai juonesta kiinni, ja kiri kontraan. Pekkiksen 5/10 combo ylikulmaan kuitenkin röpötti. Ja näin AP-kingi marssi yli Pekkisen finaaliin. Toisessa semissä hevicorneri antoi palaa. Tiukkoja seiftilyöntejä ja vaarallisia pussituksia. Esa oli tässä tuikkailussa etevämpi lukemin 4-1.

Finaalin alussa Esa heilutti tahtipuikkoa 2-0 tilanteeseen. Kuitenkin pari helppoa hassia antoi AP-kingille mahkut tulla peliin mukaan. Ja näitähän mahdollisuuksia Skobe ei jätä käyttämättä. 2-2 tilanteesta lähdettiin jännittävälle loppu matkalle. Esa kampesi ekana hillille. Ja oli vielä paikka poikkasta 3-2 tilanteessa. Maskista on kuitenkin vaikea säkitellä. Ja Skobe rankaisee kontraan. Esa paiskasee tyhjän aloituksen ilmoille. Skobe rankentaa loistavan maskin josta Esa ei osu. Tekee heti toisen perään! Esalla kaks alla. Kolmatta oli turha kokeilla kun pöytä oli otettavissa. Ei maistunut. Esan vuoro. Ei maistunut. Ja seiftitaistelu jatkuu. Esa päättää lähteä kokeilemaan vaikeaa pöytää. Seiskan bänkki kuitenkin epäonnistuu, ja AP-kingi kiittää ja kuittaa itselleensä kauden ensimmäisen viikkokisa voiton. Skobe siis harjasi kaiken!

aapeleita

Pekkarinen 1

Kauppinen 1

Kilpivaara 1