Helatorstain haastajatohinat 9.5.2024

9.5.2024

Helatorstai-ilta houkutteli kahdeksan haastajatason peluria klubille 9-pallon pariin. Täysin uutena toivotettiin tervetulleeksi joukkoon Riitta Manner, joka siten aloitti urakkansa 0-tasoituksella.  EBK:lla ei tunnettu tänään vieraskoreutta, vaan Riitta sai poistua katsomoon kahdella tappiolla, mutta ensi kerrallahan onkin sitten tiedossa hieman jo tasoitusta.

Tänään cuppiin etenivät suorilla voitoilla Pauli Bronson Wigelius ja Lauri Late Kankkunen, joka tiputti cuppiin pääsystä taistossa kontraerässä onnekkaasti Samuel Latvalan pussittamalla ysipallon "varapussiin". Tappiopuolelta Pasi Mallén ja Santeri Latvala etenivät myös cuppiin, mutta joutuivat semeissä taipumaan voiton makuun päässeille Bronsonille ja Latelle.

Finaalin alkaessa yleisö jostain syystä poistui jo paikalta, vaikka finaali tänään olikin oikein "laatukamaa" - ainakin Bronsonin ja Laten mielestä! Yhtään AP:tä ei tehty, mutta monta erää meni kahdella visiitillä, kuten myös kontraerä. Siinä Late hajotti hyvin pakan pussitaen yhden pallon. Ainoaksi ongelmakohdaksi jäi kasi-ysi yhdistelmä. Sitten pallo kerrallaan pussiin, mutta vitoselle kivi jäi viiden sentin päähän tarjoten vain hyvin ohuen leikkuun metrin päässä olevaan kulmapussiin. Leikkuu onnistui kovalla lyönnillä hajottaen samalla kasi-ysi yhdistelmän, ja kaikki loput pallot jäivät hyvin pussitettavaksi - mutta kivi liukui lopulta hyvin hyvin hyvin hitaasti keskipussiin. Bronson hoiteli voiton kotiin käsipallosta pussittaen huolellisesti 6, 7, 8 ja 9-pallot.

Siispä jälleen uusi voittaja torstaikisoissa! Onnea Pauli!