Jarno Ahola palasi EBK:n pyramidimestariksi

2.5.2022

Jarno Ahola on palannut pyramidin EBK:n mestariksi, kun hän voitti hallitsevan mestarin Tuomas Komin huippujännittävässä ja laadukkaassa finaalissa numeroin 5-4. Tube nousi 2-0 tilanteesta 2-3 johtoon. Kun Jarno tasoitti ottelun 3-3, oli nähty kuusi erää varsin laadukasta ilotulitusta.

Viimeiset erät tarjosivat puolestaan jännittävää seiftikamppailua ja trillerimäisiä loppuratkaisuja. Jarno nousi 4-3 johtoon seitsemännen erän seiftitaisteluiden jälkeen ja johti kahdeksatta erää jo palloin 7-4. Muutamien yritysten jälkeen Tube kuitenkin pystyi tästä kampeamaan erän vielä itselleen 8-7 jonka myötä finaali sai arvoisensa lopun - kontraerän.

Ratkaisevassa viimeisessä erässä Jarno teki hienon keskiluikan myötä neljän pallon sarjan ja muutama lyöntivuoro myöhemmin mestaruus tuli sinetöityä selkeällä erävoitolla.

Jarno aloitti finaalin tehokkaammin, mutta Amerikankassa Tube nappasi avausvoiton ja iski 8 sarjan myötä peräti 13 palloa perätysten pussiin nousemalla 3-2 johtoasemaan.

Juuso Lukkari (vasemmalla) kärsi niukan 4-5 tappion Tuomas Komille semifinaalissa ja kohtaa Joni Aholan pronssiottelussa hiukan myöhemmin. Joni puolestaan hävisi mestarille Jarno Aholalle oman semifinaalinsa selkein numeroin 1-5.