Jepster jatkoi voittokulkuaan poolissa

19.11.2020

Tämän viikon poolkisoissa oli jo perinteeksi muodostuneeseen tyyliin 18 pelaajaa kilvoittelemassa ysipallon kuninkuudesta. Paikalle lompsi perusporukan mukana ilahduttavasti pari harvemmin tavattua osallistujaa kun Teemu Träff tuli korvaamaan Tuomon poissaoloa ja myös Tor Janzon ilmestyi pitkästä aikaa esittelemään taitojaan. Mukaan saatiin myös täysin uusi naama kun Tommi Pietilä saapui katsastamaan kovatasoiset mittelömme.

Tommi aloitti EBK-debyyttinsä vakuuttavasti kiusaamalla Teemua aina kontraan saakka, mutta tässä vaiheessa paineet kasvoivat liian suuriksi ja voitto valui Träffin käsiin. Kaavion vasemmalla laidalla Pauli iski taululle 4-2 lukemat ja lähetti Tommin kokemusta rikkaampana kotimatkalle. Cupin puolelle puhtaalla pelillä pääsivät lopulta Pasi Kilpivaara, Jesse Särkisilta, Jyri Toivonen ja Teemu Träff. Luuseripuolen nälkäisimpinä grindaajina jatkopaikan lunastivat Jooel Honkasalo, Juha Pekkarinen, Niklas Asp ja Tor Janzon.


Kvartsien tiimellyksessä ei ollutkaan liiemmin armopaloja tarjolla. Pekkis paukutteli Pasia vastaan selkeähköt 4-2 voittolukemat ja siinä ohessa aloituspartin. Tuote EBK:n kaisamestari ja vastikään Sbilin kuukauden pelaajaksi nimitetty Jesse taas esitteli pussituspeliään ja laittoi Jooelin kahden aloituspartin kera kassalle. Tor taasen teki Jyristä silkkaa Janzoninkiusausta 4-1 lopputuloksen merkeissä. Teme nappasi omassa ottelussaan aloituspartiksi kelvollisen aloitusysin, mutta yleisön buuaamisen johdosta Teme teki niin ikään näytösmielessä vielä perinteisen version aloituspartista täydellä pöydän tyhjennyksellä. Tässä hullunmyllyssä ei Niklaksella ollut nokan koputtamista, vaan Teme siirtyi semifinaaliin 4-2 lukemilla. Välierien ensimmäisenä peliparina oli kutkuttavasti hallitsevat pari-suomenmestarit Pekkis ja Jepsteri. Totuttuun tyyliin tähtipelaajien taistelu oli kiivas, mutta Jesse paineli jälleen pari aloitusparttia ja 4-2 voitolla kirkkaasti semeihin. Toisessa semifinaalissa kohtasivat hienoja otteita tänään esittäneet Tor ja Teme. Herrat veivät ottelun sulassa sovussa 2-2 tilanteeseen ja Teme pääsi sihtailemaan kinkkistä ysikyytiä, mutta epäonnistuneen lyönnin jälkeen Tor saavutti paikan ”hillillä” ja seuraavassa erässä sinetöi 4-2 voittolukemat.

Viime aikoina ällistyttävässä voittokierteessä piehtaroinut Jesse Särkisilta katsoi parhaimmakseen jatkaa voittokulkuaan, eikä antanut Torille mitään mahdollisuuksia. Niin se vain on, että kun Jepster on vastassa, muille on yleensä vain hopeaa jaossa…


Jackpotissa Teemu Träff ja Jussi Mertsalmi. Ei mainittavia urotekoja vaan potti jätettiin kasvamaan.

teksti 99% Jooel

aloituspartit:

Jooel Honkasalo
Jyri Toivonen1
Jesse Särkisilta5
Pasi Kilpivaara
Teemu Träff2
Mikko Kauppinen
Eero Vakkuri
Pauli Wigelius
Niklas Asp
Esa Kalela1
Tuomas Hyvönen
Jussi Mertsalmi
Juha Pekkarinen2
Henri Timonen
Tor Janzon1
Tommi Pietilä
Lauri Kankkunen
Jukka Lehto