Talonmies kävi harjaamassa kisat

16.11.2021

Kaisan viikkokisoihin saapui tällä kertaa 14 kepin heiluttajaa. Vakiokävijöiden lisäksi paikalla olivat myös viikonloppuna tulikasteen naisten kaisa-SM kilpailuissa saanut Ying Ahola, partakoneensa vuosi sitten kadottanut Timo Montonen, elokuvamoguli Panu Pekkala, pyramidipöydältä tuttu Dmitry Moritz ja tuore `talonmies´ Juuso Lukkari. 

Ensimmäisellä kierroksella nähtiin toinen toistaan tiukempia vääntöjä, joista useammassakin ratkaisua jouduttiin hakemaan voittolyöntikilpailusta, eli kansankielellä rankkareista. Ensimmäisen kierroksen maininnan arvoisimmat suoritukset olivat Yingin Jounaa vastaan tehtailema henkilökohtainen ennätyssarja 29p, joka nosti Yingin 0-30 tappiolta tasoihin ja siivitti lopulta myös voittoon. Myös Tube pääsi kokeilemaan pottipurnukan kantta, kun Juusoa vastaan tehty 34p sarja päättyi kaisan niukkaan ohilyöntiin.

Cup-kierroksille tiensä selvitti kuusi pelaajaa, joista Panu ja Juuso olivat ainoina puhtaalla pelillä. Cupissa Pekkis päihitti Jounan , Tuomo möyhensi Panun ja Juuso lähetti Winhan katsomaan Suomi-Ranska jalkapallo-ottelua. Semifinaalissa Pekkis joutui taipumaan Tuomon lennokkaiden hyökkäysten toimesta ja takaportin kautta tiensä niin talolle, kuin viikkokisafinaaliinkin löytänyt Juuso pääsi mittaamaan Kultaranteen kunnon.

Finaali keräsi vielä mukavasti katsojia, kun eturivin paikoilla nähtiin ainakin neljä henkilöä pelaajien lisäksi. Katsojien riemuksi ottelussa oli myös selostaja, Tuomo Träff, joka toki ohella myös pelasi siinä. Selostaminen taisi viedä mehut ja Juuso naulasi vakuuttavasti tarvittavat pallot pussien nahkaremmien kautta metallikiskoille Tuomon nostettavaksi. Tuomolle tämä oli kauden kahdeksas finaali ja samalla kahdeksas kakkossija. Juusolle sen sijaan ensimmäinen osallistuminen ja heti voitto. Voitaneen siis todeta, että Juuso on valmis talolle, kuin lukkari sotaan.

T: Tube