Mikko Ranta kaisan viikkokisojen voittoon!

22.11.2022

Kaisan viikkokisakausi lähenee loppuaan ja oman seuran ukot alkaa ilmeisesti jo virittäytymään pikkujoulutunnelmiin, sillä vain 5 klubilaista löysi tiensä pelipaikalle.  Vieraspelaajia sen sijaan lappasi ovesta poikkeuksellisen paljon ja saimme 11 pelaajan kisat aikaiseksi. 

Puhtaalla pelillä cup-kierrokselle tiensä selvittivät Pekka Laatunen ja Jouna Heikkinen. Piikin terästäminä heidän seurakseen jatkoivat Tuomas Komi, Mikko Ranta  ja Hannu Vanhanen. Pekka karkasi Tubea vastaan 42-6 johtoon, mutta Tube nousi vielä 26p sarjalla peliin mukaan. Pekka paukautti kuitenkin jo toisen kaisan ylikeskelle ja eteni jatkoon. Toisessa pelissä Mikko vapautti Winhan katsomaan illan potkupallomittelöä ja eteni kuuluisan takaportin kautta finaaliin. Pekka ja Jouna mittelivät pääsystä finaaliin ja Pekka jatkoi vakuuttavaa peliään edeten nopeasti 22-54 johtoon ja pääsi koittamaaan kohtalaista parttikaisaa keskelle. Sen jälkeen alkoi tarkka hierominen ja pitkä 15 minuutin pussitukseton jakso. Jouna pääsi vielä iskuetäisyydellä 36-54, kunnes Pekka tälläsi partin kellonkin lähestyessä jo nollaa.

Finaalissa kohtasivat siis Pekka `Pexi´ Laatunen ja Mikko `Mike The Beach´ Ranta. 
Mikko aloitti finaalin vahvasti ja naputteli tarkalla pussituspelillä parin pienen pötkön turvin itsensä jo 48-6 keulille. Pexi ei tästä lannistunut, vaan kiristi hieman ruuvia ja nousi peliin mukaan. 56-48 tilanteessa Mikko pussitti punaisen, mutta kaisan nakki viuhui kahteenkin suuntaan parin sentin päästä ohi. Seuraavalla vuorolla Mikko kuitenkin työnsi kynnestä upean punaisen pussiin ja eteni voittoon. Finaali oli tasokas ja mukavaa seurattavaa näin näppäimistönkin takaa.

Illan pisimmästä sarjasta vastasi kisojen ikänestori Pave Rantanen. Pave paukautti Tubea vastaan ensin krossikaisan vitin nakilla ja perään kaisan keskelle kahdella nakilla. Kahdella pussituksella siis yli puoli parttia taululle. Tube teki puolestaan kahteen ensimmäiseen peliinsä aloituksesta 29p sarjat, mutta avausottelussa Mikkoa vastaan se ei riittänyt voittoon, Mikon paukutettua maailman hoikimman krossikaisan kahdella punaisen nakilla ja siitä innostuneena alkoi uppoamaan muutkin mukiin mukavasti.

T: Tube