Kaisan viikkokisoissa tusinan täydeltä pelaajia - Tubelle kauden neljäs voitto

20.10.2020

Kuvateksti: Hannu "Winha" Vanhanen tilanteessa 4-54 yrittämässä epätoivoista kaisan krossia keskelle. Lyönti jää Winhan viimeiseksi lyönniksi jossa vielä oma luikahtaa kulmapussiin. Winha taiteili kisojen aikana kyllä pari muuta hienoa vallikaisaa pussukkaan.

Kaisan viikkokisaraportti 20.10.2020

Viime viikon peruuntuneen kaisan viikkokisan jatkoksi saatiin tälle viikolle täysi tusina kun 12 pelaajaa osallistui tällä kertaa pussitteluihin. Viikon tauko viikkokisoissa saattoi näkyä ainakin  kisojen avauspelissä, kun Hannu "Winha" Vanhanen ja Tuomas "Tube" Komi tahkoivat peliajan täyteen ja ottelu päättyi Winhan hyväksi 29-23. No Tube olikin pelissä "omapäällä", kun omat meni kaisasta ja milloin mistäkin pelin aikana viidesti ja kirsikaksi kakun päälle rankkareissakin Tube napautti omat pussiin tilanteessa 29-29 mikä lopulta ratkaisi ottelun Winhan hyväksi.

Winha olikin päivän rankkarikingi sillä kolme ensimmäistä peliä Winha voittikin rankkareiden turvin saavuttamatta täyttä pistemäärää ja vain pallon erolla vastustajaan. Vuoden 1998 kaisamestari paransi kuitenkin peliään ottelu kerrallaan kuin sika juoksuaan ja tämä siivitti hänet puhtaalla ottelun cup-kierroksille.

Toinen pelaaja joka nakutti kisoissa puhtaalla pelillä cuppiin, oli Panu "Pantteri" Pekkala. Cupissakin Pantteri läsäytti kisojen pisimmän sarjan 35 pistettä Joonas Lounamaata vastaan ja eteni semifinaaliin Winhaa vastaan. Semifinaalissa Winha ja Panu taistelivat loppuun asti tiukasti, vaikka aluksi näyttikin hieman, että Pantteri on enempi niskan päällä. Winha on kuitenkin winha ja onnistui tekemään upean 24 pisteen sarjan oltuaan lähes 20 pistettä perässä ottelun loppupuolella. Winha teki oma ykkösellä kaisan keskelle, kaisan uudelleen keskelle ja pitkällä lirutuksella kulmaan. Ottelun mentyä rankkareille (tietenkin) Winha pystyi voittamaan ottelun 53-45 ja finaalipaikka puhtaalla.

Toisessa semifinaalissa pelasi Tube ja Teemu "Teme" Träff (n. 50min aikaisemmin, koska lopussa jouduttiin pelaamaan peli kerrallaan). Tube oli sisuuntunut avaustappiosta ja taisteli tiukat 60-55 ja 60-59 voitot Simo Larisesta ja Tuomo Träffistä. Semifinaalissa Tube pystyi pelaamaan Temeä etevämmin ja voitti ottelun rankkareiden jälkeen 60-25.

Kisojen erikoisesta avauksesta huolimatta sama parivaljakko kohtasi toisensa toistamiseen finaalissa. Tällä kertaa oli selkeästi päätetty, että nyt ei mennä rankkareille. Ottelu alkoi varovasti Winhan tehden pari kertaa valkoisen pussiin, toisen jopa näyttävästi kyydillä keskelle. Tubelle kuitenkin riitti omien uittelut ja nysväilyt sillä hän paukutti ensin 26 sarjalla kuivat pois ja heti perään punaisen pussiin kaikilla nakeilla 40-4 johtoon. Ottelu jatkui tästä eteenpäin kaisavoittoisesti hyökkäillen molemmin puolin. Winhalla alkoi olemaan jo tukalat paikat saada kuivat pois, kun Tube iski jälleen minisarjan tekemällä pari kaisaa ja valkoisen mennen jo pallon päähän 54-4 johtoon. Winha yritti vielä epätoivoista kaisan krossia säkkiin josta omakin ui lopulta pussiin ja Tube napautti tästä saman tien kaisan kulmaan, pelin poikki 60-0 (-2).