Kaisan viikkokisoissa uusi voittaja!

28.9.2021

Kaisan viikkokisoihin saapui vain kuusi pelaajaa, mutta pelien käynnistyttyä J. Markkanen hiipi vielä kaavion hännille mukaan. Calzone-tyyliset, eli sisäänleivotut selostajan lahjat omaavasta savolaisesta lisävahvistuksesta huolimatta kisaformaattina säilyi cupiton versio.

Tube oli pelannut finaalissa yhdeksässä peräkkäisessä osallistumassaan kaisan viikkokisassa, mutta lähes vuoden kestänyt finaaliputki sai päätöksensä Niken ja Mikon toimesta. Viidennelle kierrokselle eteni kolme pelaajaa ja kaikki heistä piikillä. Pekkis eteni kuuluisan takaportin kautta finaaliin odottelemaan voittajaa pirteällä pelipäällä olleiden Niken ja Mikon välisestä ottelusta. Viikonloppuna uransa ensimmäisen rankingkilpailupelin voittanut Niklas Asp sai selvästi uutta buustia ja itsevarmuutta peliinsä ja eteni upeasti ensimmäiseen viikkokisafinaaliinsa. 

Finaalin alussa Pekkis löysi vallien väliset pallon mentävät kolot paremmin ja naputteli itsensä ekan vartin aikana 27-1 johtoon Niken tuskaillessa etenkin keskipallojen kanssa. Nikke ei kuitenkaan luovuttanut, vaan jatkoi räväkkää hyökkäyspeliä. Pallot alkoivatkin löytää tiensä pussien pohjalle ja muutaman upean nasautuksen ja nakkirallin myötä peli olikin 10 minuuttia myöhemmin 36-50 Niken hyväksi. Pekkis paukautti vuorostaan nasevan kaisan löytäen kivan nakkitaskun kahden punaisen välistä siirtyen vuorostaan 51-50 keulille. Kutkuttava trilleri eteni 56-56 tilanteeseen ja kellossa viimeinen minuutti menossa, kun Nikelle aukeni paikka pussittaa kaverin valkoinen. Nikke paukautti vitin nurkkaan ja kaivoi mausteeksi tarvittavan kaisan nakin. Nikelle siis upeasti ensimmäinen finaali ja voitto samalla kertaa. Onnittelut uudelle voittajalle, nyt on latu auki!

T: kisaisäntä Tube