Klubin kesän uudistukset

19.7.2022

Karapöydät väheni kolmesta yhteen

Espoon Biljardikerhon klubilta lähti kevätkauden päätteeksi kaksi karapöytää pois, joista toinen muutti Ouluun ja toinen matkasi uudelle karaklubille Espoon Mankkaalle. Tämä vaikuttaa väkisinkin EBK:n karakilpailuihin jotka eivät jatku nyt syyskaudella enää samalla tavalla. SBIL:n kilpailutoiminta siirtyy pääosin ainakin pois EBK:n klubilta, mutta EBK:n oma kilpailutoiminta jatkuu karan osalta silti sarjamuodoissa unohtamatta karamestaruuskilpailuja yms. Vaikka karatoiminta on vähentynyt, se ei silti poistu.

Aika näyttää, kasvatetaanko klubin pöytäkapasiteettia lähitulevaisuudessa uudella karapöydällä tai jollain muulla pöydällä, mutta nyt tässä kohtaa siihen ei ole tarvetta.

Koko syyskauden kilpailukalenteri kaikkien lajien osalta päivitetään heinä-elokuun vaihteessa.


Klubilla uusi poolpöydille tarkoitettu projektori

EBK:n klubilla tehtiin pöytätalkoiden yhteydessä muutos jonka myötä poolpöydät siirtyivät kaikki takaseinän viereen. Samassa yhteydessä asennettiin myös uusi poolpöydille tarkoitettu projektori jonka lisäominaisuuksien ja ohjelmien avulla pystyy heijastamaan erilaisia harjoituskuvioita pelipöydälle. Käyttöohjeet on klubilla provided by Lohikoski.

Tässä vaiheessa projektorin ominaisuudet riittää vain poolpöydälle. Lajikohtaisen tasavertaisuuden vuoksi järjestelmää ei rahoiteta kokonaan EBK:n/klubin varoista vaan osa tullaan keräämään lahjoituksilla ja käyttömaksujen muodossa.

Projektorin käyttöoikeudet EBK:n klubilaisilla:
- 100€ / vapaa käyttöoikeus
- 20€ / yhden kuukauden käyttöoikeus
- 10€ / kahden tunnin käytön kertakorvaus

Päällekkäisten tarpeiden välttämiseksi projektorkin käyttöä varten otetaan käyttöön myös oma Whatsapp ryhmä 
Liity mukaan tästä linkistä


Klubin keskustan uusi katsomorakennelma

EBK:n klubin pöytätalkoiden myötä paranneltiin myös viihtyvyyttä, kun uusi tyhjä tila hyödynnettiin uudella katsomorakenteella. Toteutus valmistui ensimmäisen asennusvuorokauden aikana hurjasti, kiitos aktiivisten klubin puuhamiesten. Uuden rakenteen avulla pelialueella on enemmän tilaa oleskella myös pelaamisen aikana (vrt. edelliseen tilanteeseen) sekä virittää jatkossa mahdollisia striimikameroita ym. tekniikkaa. 

Uudet katsomorakenteen tasot ei silti ole tavaroiden säilytystä varten. Pallokotelot, bägit ja muut pelaamiseen kuuluvat säilytetään edelleen pelipöydän alla ja henkilökohtaiset tavarat jossain muualla tallessa. Uudet pinnat naarmuuntuvat nopeasti pilalle, mikäli niihin tyhjennellään pelien ajaksi avainniput, silmälasit, lompakot ym. rojut. Eli jotta uusi alue palvelee oikein, pidetään alue siistinä ja viihtyisänä.

Katsomorakennetta vielä viimeistellään kesän aikana lisää, mm. sisäpuolelle hyllytilaa tavaroiden väliaikaista säilytystä varten,  pientä valaistusta, yms. hienosäätöä.