Kymmenes haastajakisa täynnä yllätyksiä – vai oliko?

1.2.2024

Pelaajamäärä ei ollut yllätys – minimiraja ylittyi nippanappa - 6 osallistujaa. Mikään suuri yllätys ei ollut sekään, että vakiomenestyjä ja -reportteri JJ oli kerännyt jo riittävän voittopotin paetakseen Keski-Eurooppaan viikoksi laskettelemaan, joten Late joutui tuuraamaan raportoinnissa.

Kaikki yllättäen sisään ei astellutkaan vakiomenestyjä 6-vuotias Samppa, vaan jo kaksi päivää sitten 7-vuotiaiden sarjaan siirtynyt nuori mies. Sampalle itselleen yllätykseksi katsomoon pöllähti kesken kisan Anna-täti yllätyssynttärilahjan kera.

Ehkäpä hiukan yllättäen cuppiin asti ylsi vain toinen Latvala – se vähän nuorempi versio, hänkin yhden tappion jo kärsineenä. Myös Late, Markku ja Tuomas ylsivät cuppivaiheeseen. Synttärihuumassa Samppa tuntui keskittyvän hienojen snookereiden tekemiseen semipelissään, mutta Late onnistui aina viime hetkellä välttämään kolmen virheen erätappiot, joten finaalipaikka Latelle, ja ilman tikkareita jäänyt Samppa joutui tyytymään limppariin. Ehkäpä hyvä niin, sillä aikataulu venyi toisessa semipelissä yli puoli yhdeksään, joten tiedossa olisi ollut finaalin luovari nukkumatille.

Toisen semin vei tiukassa kontraerässä Markku, kun Tuomaksen kasipussituksen jälkeen kivi liukui vastakkaiseen kulmapussiin. Finaalissa Markun lyönti oli yllättävän hukassa ja Late vei voiton. Näin Late täydensi tuurauksensa jatkamalla JJ:n voittoputkea.

- Late -