Pasin pamppu pyöri voitokkaasti poolin viikkokisoissa

26.11.2020

Tillinmäen savuttomaan biljardiluolaan pärähti jo aika tutuksi tullut yli 15 pallontuuppaajan joksehko vakioporukka. Uusia kasvoja ei siis tällä kertaa nähty, mutta Soukan pool-biljardin mestari Tuomas ”The Man” Hänninen polkaisi paikalle pitkästä aikaa näyttämään taitolyöntejään. Myös Tor Janzon, viime viikon finalisti, saapui päättäväisenä paikalle antamaan oppitunnin jokaiselle, joka hänet uskaltaisi kohdata. Torin päättäväisyys ja uho johtuivat luonnollisesti viime viikon mestarin Jesse ”The Jepster” Särkisillan avovaimon Georgialaisesta pataruoasta, jota biljardipelien kuningas jäi harmiksemme, tai iloksemme nauttimaan. Lopulliseksi pelaajamääräksi saatiin 17, yksi vähemmän kuin edellisellä viikolla.

Sateisesta säästä ja uudesta kisaisännästä huolimatta kisat saatiin lopulta ajallaan käyntiin. Aiemmista kisoista poiketen jackpot-arvonta ja itse yritykset suoritettiin jo ennen kisojen varsinaista alkamista. Monipäinen yleisö sekä innokkaat kisaajat pitivät valintaa erittäin onnistuneena.

Alkukierroksilla ei yllätyksiä juuri nähty. Tor antoi aimo oppitunnin Kalelalle, joka oli täysin kuutamolla, eikä saanut palloakaan mukiin. ”The Man” Hännisen kohtaloksi kaatui puolestaan tipin vaihtamisen väärä ajoitus, eikä hänenkään taitobiljardilyönnit kohauttaneet yleisöä. Voitokkaina ja muille kieltä näytellen cuppiin tiensä selvittivät Honkasalo, Kauppinen, Janzon ja Pekkarinen. Kaavion vasemmalta puolelta vauhtia hakivat puolestaan Lehto, Kalela, Kaksonen ja Kilpivaara. 

Ensimmäisessä cup-pelissä Kalela oli jo kyykyttää Jooelin 4-0. Toisin kuitenkin kävi, koska poika ei ole vieläkään oppinut lyömään palloa, vaan päätyi urpona työntämään ja nimenomaan työntämään kasin keskelle ja hölmöilyn seurauksena oma kulmaan. Hyvä Esa! Lopulta kaverit ajautuivat kontraan, josta Esa paikan saatuaan ei enää epäonnistunut, vaan teki putsin ja homma himaan.

Toisessa cup-pelissä Mikko ”The skobe, eiks kukaan nähnyt” Kauppinen antoi kyytiä muuten hienot kisat pelanneelle Jukka Lehdolle. Torin oppitunnit Pasi ”The Shield” Kilpivaaralle eivät valitettavasti tuottaneet enää toivottua tulosta, joten Tor paineli himaan, edelleen kirkkaammasta unelmoiden. Juha ”The Pieni Valkoinen Puhveli” joutui kisaisännälle tuntemattomasta syystä luovuttamaan oman cup-pelinsä, joten Henri ”Heka” Kaksonen semeihin.

Ensimmäinen semi tarjosi kasan näyttäviä trikkilyöntejä, seiftejä, hyppyjä ja toki perusvarmaa pussittelua molemmilta pelaajilta. Etevämpi tällä kertaa oli kuitenkin self-proclaimed ap-kingi, joka eteni kauden kuudenteen finaaliin. Toisessa semissä ”The Shield” pyöritteli pamppuaan sen verran päättäväisesti, että Heka päätti pysytellä taustemmalla, hiljaa proteiinipatukkaa mutustellen. Lisäproteiinit eivät tällä kertaa tarjonneet Hekalle toivottuja lisävoimia, vaan Pasi finaaliin selkein lukemin.

The shieldin pamppu pyöri finaalissa edelleen mallikkaasti ja Skobe joutuikin seuraamaan sen hypnotisoivaa liikettä pallillaan istuen. Välillä se pamppu kuitenkin karkaa kokeneemmaltakin heiluttajalta ja siitä johtuen Skobe päästettiin vielä tasalukemiin 2-2. Tämän jälkeen ei Pasi enää jaksanut raahata Skobea mukana, vaan tarttui patukkaan entistä varmemmin ottein ja otti seuraavat erät nimiinsä. Pasille hieno voitto, joka oli hänelle kauden ensimmäinen. 

Jackpotin jo yli 500€ pottia pääsi tällä kerralla tavoittelemaan Juha ”Pekkis” Pekkarinen ja Tuomas Hyvönen. Mitään mainittavan ihailtavaa eivät kaverit tarjonneet, sillä vain yksi kuudesta yrityksestä löysi tiensä pussin pohjalle. Kivi oli niin ikään karkuteillä, minne lie mennyt. Ainakaan setelin päällä sitä ei nähty, ei edes lähellä, ei. 

Aapelit:

Jooel 1

Esa 2


teksti: Esa Kalela