Poolin viikokisoissa dronningholmia ja uutuus voittaja

12.11.2020

Poolin viikkokisoihin oli taas tyrkyllä turvallinen määrä zuikan tuuppajia (17) kunnes viime metreillä snörre Rissanen sekoitti pakan ja tuupparimäärä kasvoi huikeaan 18 pelaajaan. Pelit käyntiin ja pelaajat silmät kiiluen tavoittelemaan pussien pohjia. Mitään mullistavia yllätyksiä alkukierroksilla ei nähty. Ja kaavion voittajapuolelta 8-cuppiin selviytyi Puhveli, Mertsi, Jeppe ja Skobe. Vasemmalta laidalta Pauli Wigelius ensimmäinen ylläripylläri saatiin Wigelius vs Toivonen matsista, kun Pauli lähetti 4-3 voitolla Jyrin kotiin ja eteni näin 8-cuppiin. Muut piikin haltijat jotka pääsivät cuppiin on Esa, Piiparinen ja Jooel. Cupin ekalla kierroksella mainittavaa höykytystä antoi Mikko Kauppinen jättäen Piiparisen nollille. Semiparit muodostuivat seuraavanlaisiksi. Pekkis vs Jooel ja Skobe vs Jeppe. Ekassa semissä nähtiin huikeita zuikulalyöntejä Jooelin ja Puhvelin toimesta. Jooel taisikin tehdä jonkin näköisen ennätyksen käsipallojen missaamisessa. Ainakin allerkirjoittanut muistaa 4 käsipallo missiä. Peli kääntyi nopeasti jooelin eduksi 3-1. Buffalo kaivoi sarvet esiin ja alkoi taistelemaan. 3-3 tilanteessa Jooel kaivoi dronningholm purkin esiin ja hillot valui jooelin laariin. Jooel finaaliin. Toisessa semissä ap-kingi yritti ryppyillä tähtipelaajalle, mutta jepen lääkkeet oli tehokkaammat ja Jeppe finaaliin lukemin 4-1.

Finaali alkoi vauhdikkaasti Jooelin komennossa ja näin siirtyikin jo 2-0 johtoon alle viidessä minuutissa. Kolmaskin erä meni Jooelille tiukan turvapelin jälkeen. Neljännessä erässä siirreltiin palloja maskiin vuoron perään. Jooel pääsin yrittämään pöydän tyhjennystä ja vaikea linkku leikkuu kasilla osui piikkiin. Jepelle jäi pitkä kasi josta pamautti täydellä teholla pallon pömpeliin ja kivi nätisti kolmesta vallista ysin päälle. Jeppe kaivoi kikkapurkista vielä pari erää itselleen, ja tillanne olikin äkkiä finaalin arvoisesti hill hill! Kontrassa Jeppe epäonnistui pitkässä kakkospallossa kynnestä jättäen Jooelille paikan. Ei erehtyny Jooelin poika vaan nakutteli helpot ja pari vaikeempaa palloa pussin perälle. Jooelin edellisestä viikkokisavoitosta kuulemma on vierähtänyt pari vuotta, joten raskas apina tipahti Jooelin harteilta. Hyvä JOOEL!!!

Jackpottia pääsi yrittämään Pauli ja Late. Pale tyytyi seiftailemaan ja antoi vastuun eteenpäin. Late jo viimeviikolla hämmästytti poolkansaa vetämällä kiveä vastasivarilla päätyvallista seteliä kohti. Ensimmäisellä yrityksellä pallo poteloon mutta kivi kaukana setelistä. Toinen yritys olikin sitten priimaa. Ysi koppaan, ja kivi suorassa linjassa kohti seteliä. Harmittavasti vain aavistuksen liian kova. Kolmas yritys olikin sitten vain statistiikkaa. Antaako tämä muille tuleville potin yrittäjille vaikutteita? Nähdäänkö potti vietävän vastazuikalla mahdollisesti kahden päätyvallin kautta? 


Terveisin kisaisäntä Pekkis