Torstain poolhaastis 18.4.2024 - taas uusi voittaja!

18.4.2024

Torstain kisoihin saapui tällä kertaa seitsemän haastajaa - vakiopelureiden lisäksi Pentti Kalliomäki, joka sijoittuikin kaaviossa onnekkaasti niin, että cup-paikka irtosi suoraan yhdellä voitolla. Kahdella voitolla cup-vaiheeseen taiteili itsensä Tuomas Hyvönen. 

Vasemman laidan kulkijoista cuppiin kampesivat itsensä Markku Ruuska ja Tuomas Ronkainen, jotka myös sitten semeistä etenivät finaaliin saakka. Molemmille finalisteille kertyi näin viisi peliä. Myös häviöpuolella kaikki pelit tällä kertaa pelattiin neljään voittoon, ja joidenkin pitkäksi venyneiden pelien johdosta finaali pääsi alkamaan vasta vähän vaille kymmenen.

Molemmat fialistit pelasivat ykkösen tasoituksella, joten peli alkoi 1-1 tilanteesta. Ensimmäisen erän vei Tuomas, jolle tuli tilaisuus myös viedä toinen erä. Kasi vallista siististi kulmaan ja kivikin näytti tulevan hyvin ysille, mutta matkan varrella sattuikin olemaan keskipussi - tilanne 2-2. Kolmas erä eteni rivakasti ja Markku putsaili pöytää, mutta jätti seiskan, kasin ja ysin Tuomakselle, joka ne kauniisti pussittelikin , 3-2 Tuomakselle.

Neljännen erän alku oli seiftitaistelua. Kolmosella sitten yritettiin "pakkotilanteesta" kolme kertaa kyydittää ysiä pussiin, mutta kumpikaan ei onnistunut. Lopussa Tuomas pisti kauniisti seiskan ja kasin yli kulmaan ja sitten ohut ysi hiukan ohi ja luukulle, josta Markku sen pussitti ja vei pelin kontraan.

Kontrassa Markun aloituksesta yksi pussiin ja sitten vielä ykkönen. Kakkonen ei onnistunut, mutta jäi mahdolliseksi kyydiksi ysin päälle, ja kun kolmonen oli vaikeasti, Tuomas päätti yrittää kyytiä, joka myös onnistui. Peli päättyi 22.30 Tuomaksen voittoon.  

Tuomas Ronkaisellle näin ensimmäinen voitto torstaihaastiksissa. Onneksi olkoon, Tuomas!