Vuoden 2022 viimeinen Kaisan Viikkokisa 13.12.2022

13.12.2022

Kauden viimeiseen viikkokilpailuun saapui viime viikon tapaan 6 pelaajaa. RG taiston kannalta isoimmat taistelu käydään 4. ja 5. sijasta Winhan ja Jonin välillä, Teoriassa Jonilla mahdollisuus nousta jopa 3.sijalle ohi Niken 1,5 kertaisten pisteiden ansiosta, mutta tämä vaatisi Jonilta puhdasta peliä ja Nikeltä myös "puhdasta" peliä sillä Nikke on 11,5 pisteen etumatkalla Joniin nähden. Winhalla ja Jonilla taas sen sijaan on ainoastaan 2,5 pistettä eroa Jonin eduksi. 

Eka kierroksella tuo välimatka vain kiristyi Winhan voittaessa Wigeliuksen ja Joni taasen koki tappion pikkuveljelleen. Nikke sai myös piikin Verhon Pekalta joten tilanne "elää" 

Toisella kierroksella Nikke ja Joni sitten asettui vastakkain ja Winha taistelee pisteistä Verhon kanssa ja viimeinen pari 2. kierroksella on Jarno- Pauli W. Winha  joutui Pekalle taipumaan ja RG taisto sen kun tiukkenee. Joni putosi kahesta pihalle kun Nikke antoi toisen piikin joten Jonin pistesaalis ei kasva kuin 1,5 pistettä 

Seuraavat peliparit ovat Jarno - Pekka ja Nikke - Winha. Pekka oli etevä ja kukisti Jarnon 60-47 RG pisteiden ja sijoitusten taisto käytiin toisessa pelissä jossa Winha voitolla kipuaa Jonin ohitse RG taulukossa sijalle 4. ja Winha tarttuikin jo voiton kahvaan, mutta partti krossi taipui piikkiin 19-41 tilanteessa. Nikke rokotti heti 20 pisteellä ja kavensi tilanteeksi 39-41 hetken päästä Winhalla tunttasi kaisakoitos josta Nikke pääsi jälleen tekemään pisteitä ja saldoksi +12 eli 51-41 johtoon.  Ja hetkeä myöhemmin Nikke tekikin pelin poikki ja Winha jäi RG tilastossa Jonin taakse 1 pisteellä (tarkistuslaskenta vielä tekemättä)

Jarno onnistui voittamaan Niken seuraavassa pelissä ja eteni Pekan seuraksi finaaliin, tosin sillä erolla että Pekka on puhtaalla.

Ekassa finaalissa Jarno meni menojaan noin 40 pisteen karkumatkalle ennenkuin Pekka pääsi plussan puolelle. ja lopulta peli päättyi 19-60 Jarnolle.

Toisessa finaalissa mentiin enemmän tasatahtiin aina 40 pisteen hujakoille. ja peli olikin tasan tilanteessa 44-44 kunnes Jarno sai tehtyä 6 pistettä ja hetken päästä Pekka oli hieman pinteessä kaisan takana ja siirto epäonnistui josta Jarno pääsi tälläämään kauden viimeisen pussituksen kaisa nakilla ja eteni voittoon 

Kiitos kaikille tänä vuonna pelanneille ja Tammikuussa aloitetaan sitten RG pisteiden metsästys kaudelle 2023. 

ps. Pikkujouluissa nähdään lauantaina