EBK:n Kesärieha palaa 30.7.2022

11.7.2022

Kesärieha palaa takaisin tänä kesänä muutaman vuoden tauon jälkeen.  Kohokohta on kohta aivan ovella sillä 12.  rieha pidetään vanhaan malliin Espoonlahden alueella heinäkuun lopussa. Pientä kisailua toinen toistaan hauskemmissa ja erikoisemmissa lajeissa päivän aikana ja ilta huipentuu palkintojenjakoon ja saunomiseen sekä grillailuun Ravintola Casanovan saunatiloissa.

Tämä tapahtuma on ollut joka kerta upea ja kaikkien osallistujien mieleen. Tälläkin kertaa toistetaan samantyyppinen kaava kuin aikaisemmin. Reilu puolet lajeista on ns. taitolajeja, joskin useat sellaisia, ettei niitä voi juuri etukäteen harjoitella ja saadaan sitä kautta mukavaa yllatysmomenttia voittotaisteluun, kun tuurikin ratkaisee.

Tapahtuma on erinomainen yhteishengen kasvattaja ja sen takia se sijoitetaan taas tähän kilpailukauden alkuun heinä-elokuun vaihteeseen. Siitä on hyvä ponnistaa uuteen kauteen! Tapahtumaan saa osallistua kaikki EBK:n ja Klubin jäsenet. Katsojiksi ja kannatusjoukkoihin saa tulla myös Avecit.

Etukäteisvalmisteluiden vuoksi ilmoittautumisia toivotaan hyvissä ajoin.

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄSTÄ LINKISTÄ.

KESÄRIEHA XII LAUANTAINA 30.7.2022
ALKAA KLO 12:00

Aloituspaikka on Espoonlahden uimahallin takapihalla (Espoonlahdenkuja 4).
(ylätasanteen lenttiskenttä ja alatasanteen nurtsialue josta aloitetaan)

Ilmoittautuneiden kokonaismäärä vahvistetaan avajaisten yhteydessä ja osallistumismaksut (20€) kerätään.
Ajoissa eli viimeistään määräaikaan 11:30 mennessä paikalla olijat saavat 2 lähtöpistettä.
Avajaisten yhteydessä esitellään vähän Kesäriehahistoriaa ja avataan kilpailut.

Alustava lajilistaus Kesäriehaan:

1. Frisbeen tarkkuusheitto
Maalialue/-tolppa n. 20m päässä heittopaikasta johon heitetään 2-3 Frisbeetä. Lähimpänä maalia/tolppaa oleva mitataan. Jos tolppa niin osumalla suora jatkopaikka. Heittojärjestys arvotaan ja 8-12 parasta jatkoheitoille. Tasatilanteessa molemmat jatkoon. Finaalikierroksen tulos ratkaisee järjestyksen ja heitetään käänteisessä järjestyksessä. Tasasijoitukset ratkaistaan tarvittaessa kivi-sakset-paperi menetelmällä.

2. Keppiakrobatia
Keppijumpan korvike EBK:n vetreälle porukalle on nimeltään keppiakrobatia. Tarkempi lajiesittely kerrotaan paikan päällä, mutta kutakuinkin samankaltaisesta lajista on kyse kuin 3v takaisesta debyyttinäytöksestä. Alkukierroksen 4-6 parasta suoriutujaa pääsevät finaaliin, jossa ratkaisee finaalikierroksen tulos.

3. Mökkitikka X
Kolme heittokierrosta, jonka jälkeen 4-6 finaaliin. Finaalissa kaksi heittokierrosta puolitetuista pisteistä aloittaen käännetyssä järjestyksessä. X tuo lisävivahteen joka mullistaa hieman edellisvuosien kaavaa.

4. Saappaanheitto
Uuh, ilman tätä Kesärieha ei ole mitään. Saapasta koitetaan heittää mahdollisimman pitkälle. Yksi heittokierros ja kierroksella heitetään kaksi saapasta. Pisin tulos lasketaan ja saappaan pitää olla pysähdyttyään sektorissa. Tulos mitataan sentin tarkkuudella saappaan takimmaisesta osasta (lähimpänä heittopaikkaa). Lievästi yliastuttu (eli mies ei ole kokonaan yli) heitto on miinus 2m tuloksessa. 4-6 parasta finaaliin, jossa sijoituksen ratkaisee finaalikierroksella heitetty tulos. Tasatilanteessa molemmat jatkoon tai uusintaheitot. Ensimmäisen heittokierroksen järjestys arvotaan. Finaalikierroksella heitetään käänteisessä järjestyksessä.

---------------ruokatauko / välipuheet / kaiken maailman muut tankkaukset ----------------

5. Kolikonheitto
Kolikon tarkkuusheitto seinän viereen. Todennäköisesti tuplaeliminaationa loppuun asti. Ennen tarkkuusheittoa heitetään kruuna/klaava, jonka hävinnyt joutuu heittämään tarkkuusheiton sokkona.

6. Pituuspotku
Kuka potkaisee SuperTele -pallon pisimmälle? Kolme potkua sektoriin. Pisin tulos lasketaan. Tulos mitataan sentin tarkkuudella pallon takimmaisesta osasta. 4-6 parasta finaaliin, jossa sijoituksen ratkaisee finaalikierroksella potkaistu tulos. Ensimmäisen kierroksen järjestys arvontaan. Finaalikierroksella potkaistaan käänteisessä järjestyksessä.

7. Kaisapallojen tarkkuusheitto
Yksi kaisapallosarjan heittokierros kohti maalitolppaa. Mitataan sentin tarkkuudella kaksi lähintä tulosta ja lasketaan yhteen. Kaisan mitta puolitetaan. 4-6 parasta pelaajaa finaalikierrokselle, jossa alkukierroksen tulokset nollataan. Heittojärjestys arvotaan, finaalikierroksella mennään käänteisessä järjestyksessä. Tasatilanteessa molemmat jatkoon.

8. Kivi-sakset-paperi
Henkisen kestävyyden aatelislaji: Kivi-sakset-paperi kaisahakukaaviolla. Ottelut paras kolmesta/viidestä ja kahdesta piikistä pihalle.

n. 19:00 on siirtymävaihe Casanovan saunatiloihin (kävelymatka), jossa suoritetaan vielä päätöslaji ennen kuin suoritetaan palkintojenjako. Vapaaehtoisen saunomisen lisäksi Casanovassa on myös grillausmahdollisuudet, jotka EBK hyödyntää tarjoten vähintään makkaraa. Sauna on EBK:n käytössä koko illan!

9. The Hattu
Kukapa ei muistaisi vielä, mikä on "The Hattu". Loistava jännitysnäytelmä Kesäriehaan eli kaikki laittavat jonkun tunnistekortin Hattuun (pyttyyn?) ja sijoitus muodostuu ulosvetojärjestyksessä. Haluat olla se viimeinen hatussa...

Huom! Kaikki lajit 1-9 saattavat vielä hieman muuttua, jos ideariihi saa uusia ajatuksia päähänsä!
 

Muuta oleellista:
- Osallistumismaksu on 20e joka menee kokonaisuudessaan palkintoihin ja ylläpitokustannuksiin. (palkinnot, sauna, ruoka, osa juomista yms.) EBK hoitaa ylimenevän osuuden. Maksut käteisellä paikan päällä viimeistään kesäriehan avajaisissa.
- Rahapalkintoja ei ole, mutta pokaalit kolmelle parhaalle + voittajalle nimi upeaan kiertopalkintoon ja Suomen maajoukue pelipaita vuodeksi esim. olohuoneen seinälle.
- EBK:n toimesta riehapaikalla on myös naposteltavaa ja alkoholitonta virvoitusjuomaa + pizzaa riehan puolivälissä. Lisäksi lajivoittajille ja lajiluusereille on erikoispalkinnot.
- Ajoissa paikalla olijat saavat siis 2 lähtöpistettä. Muistakaa ottaa omat (alkoholi)juomat mukaan.
- Palkintojenjaon + saunan jälkeen moni saattaa haluta baari-iltaan toiset vaatteet joten vaihtovaatteet kannattaa ottaa mukaan.
- Sääennusteet... ihan sama mitä on luvannut. EBK on tilannut kyseiselle päivälle aina suht aurinkoista ja lämmintä päivää (poikkeusvuosia ei muistella...) joten sopivan vaatetuksen lisäksi kannattaa muistaa aurinkorasvat ja kunnollinen nestetankkaus päivän aikana (myös vettä!).
- EBK:n vanha vihreä jalkapallosta/lentopallosta tuttu paita on hyvä vaatetus riehaan niillä joilla on, mutta tietenkin hyväksytään myös EBK:n uudet tai vanhat pelipaita. Jos nyt jostain syystä sää ei meitä suosi lainkaan (mitä ei ole tapahtunut vielä ikinä niin pahasti PJ:n hyvin valikoidun muistin mukaan), niin EBK:n päätäntäelin keksii hätäratkaisun kesäriehan järjestämiseksi mahd. kuivemmissa tiloissa).

Lämpimästi tervetuloa kaikille!

Terveisin,

Joni "Johnny Boyh" Ahola
Puheenjohtaja

Kesäriehavoittajat kautta aikain:
2009 Joni Ahola
2010 Teemu Träff
2011 Joni Ahola
2012 Teemu Träff
2013 Joni Ahola
2014 Mikko Kauppinen
2015 Jouni Kelokaski
2016 Heikki Niva
2017 Joni Ahola
2018 Vesa Puustinen
2019 Esa Kalela
2020 ei pidetty
2021 ei pidetty
2022 Sinä ?

Tule mukaan! Jos et ehdi kisaamaan, niin tule moikkaamaan ja kannustamaan!


Lue lisää aikaisemmista kesäriehoista: https://www.espoonbiljardikerho.com/tulospalvelu/kesarieha/

Ilmoittautumiset: https://www.espoonbiljardikerho.com/ilmoittautuminen/

Jo osallistuneet: https://www.espoonbiljardikerho.com/tapahtumat/ebk-n-kesarieha-xii-come-back/

Vanha kesäriehaotos! Laittakaahan keskusteluosioon kommentteja/ehdotuksia päivän ohjelmaan, jos tulee mieleen joku hauska laji. Meillähän on 20-30 erilaista lajia ollut mukana kesäriehassa vuosien varrella.